Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Член на НС на БСП: Съобщиха решението на партията преди да е гласувано

Политика

Член на НС на БСП: Съобщиха решението на партията преди да е гласувано

Член на НС на БСП: Съобщиха решението на партията преди да е гласувано - Tribune.bg
Снимка:

Членовете на НС на БСП не са били оставени да гласуват решението да не се подкрепя кабинета на ИНТ, твърди социалистка. По думите ѝ това е поредно неглижирано гласуване и пренебрегване на правилника на „столетницата“.

Ето какво написа Анна Славова, публикуваме позицията ѝ без редакция.

„В последните месеци, за съжаление, членовете на Националния съвет на БСП се информираме повече от медиите, отколкото от собствените си органи по отношение на решения и действия. Днес не е изключение... Та не знам има ли свикано заседание на НС..., няма ли... решенията от членовете на този съвет ли се взимат или някъде другаде...

Днес в 10.31 ч получих мейл за свикано неприсъствено заседание на 10 и 11.08. (т.е. гласува се електронно в рамките на тези два дни) с дневен ред "Приемане на решение във връзка с искана подкрепа на структура и състав на Министерски съвет с мандат на ПП „Има такъв народ”. Около 15 ч на официалната страница на БСП се появи прессъобщение със заглавие: "Националният съвет реши БСП да не подкрепи кабинета на ИТН, ако Петър Илиев не бъде оттеглен" (напомням, че заседанието е неприсъствено и се провежда на 10 и 11.08., т.е. решение може да бъде взето и обявено не по-рано от 11.08. в края на деня). Към 16 ч пък на страницата на Нова ТВ излезе информация, че заседанието е преустановено.

През това време проекто-правителства се оттеглят..., пък ще се гласуват... Една пълна политическа бутафория, в която, за съжаление, БСП по собствено желание (на ръководството и парламентарната й група) заема съществена роля.

Аз обаче продължавам да имам отговорност към членовете на партията, които са ми гласували доверие да бъда част от органа, който по Устав ръководи БСП, а именно - Националният ѝ съвет. Като такава, чувствам и отговорност за взетите от НС на БСП решение, касаещи бъдещето на България. Затова първо, не приемам поредното нагло погазване на Устава и правилниците на партията.

И второ категорично НЕ ПОДКРЕПЯМ предложения от изпълнителното бюро проект на решение: "Дава мандат на ПГ „БСП за България” да подкрепи внесените в 46-то Народно събрание структура и състав на Министерски съвет с мандат на ПП „Има такъв народ”, при условие, че бъде оттеглена кандидатурата на номинирания за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев."

Не считам, че само името на Петър Илиев е проблем. Не виждам никакви гаранции, че т.нар. от ръководството ни 90%-ни съвпадения в приоритетите ще бъдат изпълнени (да не говорим, че въобще не виждам подобни съвпадения).

Следващият път може да съобщите решението и преди да сте свикнали заседанието, другари! Но не можете да ни отнемете правото на глас като редовно избрани от Конгреса членове на НС на БСП.“

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати