Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Член на НС на БСП: Съобщиха решението на партията преди да е гласувано

Политика

Член на НС на БСП: Съобщиха решението на партията преди да е гласувано

Снимка:

Членовете на НС на БСП не са били оставени да гласуват решението да не се подкрепя кабинета на ИНТ, твърди социалистка. По думите ѝ това е поредно неглижирано гласуване и пренебрегване на правилника на „столетницата“.

Ето какво написа Анна Славова, публикуваме позицията ѝ без редакция.

„В последните месеци, за съжаление, членовете на Националния съвет на БСП се информираме повече от медиите, отколкото от собствените си органи по отношение на решения и действия. Днес не е изключение... Та не знам има ли свикано заседание на НС..., няма ли... решенията от членовете на този съвет ли се взимат или някъде другаде...

Днес в 10.31 ч получих мейл за свикано неприсъствено заседание на 10 и 11.08. (т.е. гласува се електронно в рамките на тези два дни) с дневен ред "Приемане на решение във връзка с искана подкрепа на структура и състав на Министерски съвет с мандат на ПП „Има такъв народ”. Около 15 ч на официалната страница на БСП се появи прессъобщение със заглавие: "Националният съвет реши БСП да не подкрепи кабинета на ИТН, ако Петър Илиев не бъде оттеглен" (напомням, че заседанието е неприсъствено и се провежда на 10 и 11.08., т.е. решение може да бъде взето и обявено не по-рано от 11.08. в края на деня). Към 16 ч пък на страницата на Нова ТВ излезе информация, че заседанието е преустановено.

През това време проекто-правителства се оттеглят..., пък ще се гласуват... Една пълна политическа бутафория, в която, за съжаление, БСП по собствено желание (на ръководството и парламентарната й група) заема съществена роля.

Аз обаче продължавам да имам отговорност към членовете на партията, които са ми гласували доверие да бъда част от органа, който по Устав ръководи БСП, а именно - Националният ѝ съвет. Като такава, чувствам и отговорност за взетите от НС на БСП решение, касаещи бъдещето на България. Затова първо, не приемам поредното нагло погазване на Устава и правилниците на партията.

И второ категорично НЕ ПОДКРЕПЯМ предложения от изпълнителното бюро проект на решение: "Дава мандат на ПГ „БСП за България” да подкрепи внесените в 46-то Народно събрание структура и състав на Министерски съвет с мандат на ПП „Има такъв народ”, при условие, че бъде оттеглена кандидатурата на номинирания за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев."

Не считам, че само името на Петър Илиев е проблем. Не виждам никакви гаранции, че т.нар. от ръководството ни 90%-ни съвпадения в приоритетите ще бъдат изпълнени (да не говорим, че въобще не виждам подобни съвпадения).

Следващият път може да съобщите решението и преди да сте свикнали заседанието, другари! Но не можете да ни отнемете правото на глас като редовно избрани от Конгреса членове на НС на БСП.“  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още