Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Членове на СИК в Лондон носили машините и изборните книжа в домовете си

Политика

Членове на СИК в Лондон носили машините и изборните книжа в домовете си

Членове на СИК в Лондон носили машините и изборните книжа в домовете си - Tribune.bg
Снимка:

Членове на секционна комисия в Лондон са били принудени да носят машините за гласуване и изборните книжа в домовете си. До тази ситуация се стига заради забавяне от Централната избирателна комисия, съобщава bgonair.bg.  

"Попитах в прав текст какво да правим с всички тези хора, които са ангажирани тук - с машините, с чувалите, които трябва да изнесем. Оставахме отпред на тротоара пред сградата", обяснява Жана Сталева, председател на секция Уимбълдън.

Едва на следващия ден идва потвърждението от ЦИК. Малко след това представител на външното министерство взима машината.  

"Организацията беше под всякаква критика. Аз не знам дали тези неща са направени умишлено, дали е поради глупост, дали е поради недостиг на хора, но начинът, по който се проведоха тези избори, е абсурден. Това е тотална гавра, тотално издевателство с хората, които зад граница отделят от личното си време", възмущава се Жана Сталева.

В две секции в Уимбълдън също има проблеми в изборната нощ. Председателят на една от тях - Катя Казакова, е питала посолството ни в Лондон кога ще бъдат прибрани изборните книжа и машините. След многократни разговори между двете страни, тя е принудена да извика такси и да ги транспортира сама.

"Понеже сме достатъчно съвестни хора, събрахме материалите на две секции и с едно такси от 26 паунда, ние закарахме материалите. Т.е. два куфара, два чувала, паравани, 2 принтера с едно такси до самото посолство", обясни Казакова.

Малко след това се оказва, че разходите за такси няма да бъдат покрити от посолството. От там обясниха, че транспортът с такси е трябвало да бъде предварително заявен и обвиниха двете секции в създаване на напрежение. Все пак разходите за транспорт ще бъдат възстановени на всички доброволци.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати