Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Членовете на ДПС, подкрепящи Ахмед Доган, няма да участват в заседанието на групата в НС

Политика

Членовете на ДПС, подкрепящи Ахмед Доган, няма да участват в заседанието на групата в НС

Членовете на ДПС, подкрепящи Ахмед Доган, няма да участват в заседанието на групата в НС - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите, подкрепящи Ахмед Доган отказаха да присъстват на насроченото за днес заседание на ПГ на ДПС в Народното събрание. Те отбелязват, че настоящото ръководство на парламентарната група на партията не е избрано съгласно Устава на ДПС. 

Ето позицията на депутатите: 

Във връзка с обявеното за днес заседание на ПГ на ДПС, ние, народните представители, подкрепящи Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, приехме с единодушие решение за неучастие в насроченото за днес заседание на Парламентарната група, заявяват депутатите от ДПС.

В мотивите им се казва, че потвърждавайки още веднъж изразената от тях позиция за спешна необходимост от връщане към нормалното функциониране на колективните органи на партията, считат, че настоящото ръководство на ПГ не е избрано съгласно Устава на ДПС, поради което същото няма необходимата легитимност и не следва да взимат участие в заседанията ѝ до произнасянето на позицията на Почетния председател д-р Ахмед Доган.

В подкрепа на това подчертаваме, че не са спазени указанията на Почетния председател д-р Ахмед Доган, гласящи, че, съобразно създалата се ситуация, ДПС трябва да има ясно изявени съпредседатели - както за партията, така и за парламентарната група.

1.Джевдет Чакъров

2.Делян Пеевски

което означава съпредседателско участие в преговорния процес; общи решения със задължителни два подписа на двамата съпредседатели; в евентуално коалиционно правителство всичко трябва да се легитимира/ подкрепя с подпис на двамата съпредседатели.

Не взимаме участие на обявеното заседание, защото няма ясно разписан дневен ред.

Подчертаваме, че взимането на решение за получаване на мандат за формиране на правителство не е в компетенциите на Парламентарната група, а на колективните политически органи на партията.

Неучастието на по-голяма част от областните председатели на партията на вчерашното импровизирано и нелегитимно събиране, както и силната международна подкрепа, получена от либерални организации, изразена в официални писма до Почетния председател д-р Ахмед Доган от президента на Либералния интернационал Хакима Ел Хаите, председателя на Либералната мрежа на Югоизточна Европа Роман Якич и дългогодишния лидер на европейските либерали сър Греъм Уотсън, ни дава увереност, че зададената посока „Връщане назад няма“ е правилната и тя ще бъде отстоявана до възстановяване на нормалното функциониране на партийните органи, заявиха още депутатите от ДПСПоследвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати