Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чолаков: Парламентаризмът трябва да се върне, време е някой да поеме отговорност

Политика

Чолаков: Парламентаризмът трябва да се върне, време е някой да поеме отговорност

„ГЕРБ ще бъде конструктивна опозиция“, потвърди депутатът

„Парламентаризмът трябва да се върне. Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на мнозинството и не е наша работа да казваме кой да бъде председател”, коментира пред НОВА депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна.

„Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация”, добави Чолаков.

Депутатът посочи, че от ГЕРБ, както всички, искат да има правителство, защото е време за това.

„ГЕРБ искаме да има редовно правителство. Време е да се поеме отговорност.“ , обясни той.

На въпрос как биха гласували, ако Кирил Петков бъде предложен за премиер той отговори:

„Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Както още вчера заявихме, ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви Чолаков.

Депутатът коментира и резултатите от изборите, като посочи, че българите веднъж вече са избрали новото и се е оказало погрешно.

 „Всъщност, два пъти тази година му беше предложено ново. Единият път той избра грешно, но ново. Вторият път пак избра ново, надяваме се този път да е по-добре, макар, че съм скептичен”, добави той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема