Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чорбанов: ИТН няма да напусне коалицията заради зеления сертификат

Политика

Чорбанов: ИТН няма да напусне коалицията заради зеления сертификат

Чорбанов: ИТН няма да напусне коалицията заради зеления сертификат - Tribune.bg
Снимка:

ИТН е против зеления сертификат, но няма да напусне коалицията заради това, обяви пред Нова тв имунологът и депутат проф. Андрей Чорбанов.

„Ние смятаме, че зеленият сертификат във формата, в която е, следва да отпадне“, обяви имунологът. Проф. Чорбанов смята, че скандинавските страни са предприели най-добрия подход. „Южните нации са най-ваксинирани, а в момента въвеждат строги ограничения“, недоумява професорът. По думите му в България има ниски нива на позитивни хора.

„От първия ден ние декларирахме, че това няма да бъде ваксина за всички, а само за отделни групи. Има големи групи хора, които прекарват тежко вируса. Ние сме против задължителното ваксиниране“, подчерта имунологът. Той изтъкна, че ИТН има отговорна позиция пред обществото.

„От самото начало сме против въвеждането на зелен сертификат в парламента и държавната администрация. Документът би следвало да има обосновани принципи, за да бъде въведен и най-вече доказана ефективност. Съмняваме се доколко тази мярка е ефективна. Давам пример, има зелен сертификат в публична сграда, но в градския транспорт няма как да има. Концентрацията на хора е  в пъти по-голяма в рейса, отколкото в магазин, например. Няма логика“, уточнява проф. Чорбанов. За него сравняването на парламент с мол не е правилно.

„Смятаме, че зеленият сертификат, във формата, в която е в момента, трябва да отпадне. Защо документът е за определено време? Защо се дава сертификат за антитела, като Т-клетъчният е много по-обективен?”, попита проф. Чорбанов. Той призова да се направи анализ на високата смъртност в страната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo това говедо,рожба на соца,е толкова имунолог,колкото аз съм астронаФт!
17.12.2021 15:01 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп