Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Човек от СДС за второ място в листата на БСП-Перник?

Политика

Човек от СДС за второ място в листата на БСП-Перник?

Човек от СДС за второ място в листата на БСП-Перник? - Tribune.bg
Снимка:

Интригата с листата на БСП в Перник става все по-страшна. След като стана ясно, че водач в листата на БСП за Перник ще бъде софиянецът Стоян Мирчев, се носи мълва, че за второто кандидат-депутатско място също ще бъде дадено на „парашутист“, и то от миналото на СДС. В коридорите на БСП се спряга втора в Перник да бъде Светлана Шаренкова, съобщава местният сайт ZaPernik.com.

Светлана Шаренкова е била общински съветник до 1995 г. от групата на СДС-Либерали. Според вестник „19 минути“, венецът на политическата кариера на Светлана Шаренкова е искането ѝ за рушене на Паметника на Съветската армия от 18.03.1993 г.

Контраразузнаването на България в лицето на сегашния лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов пък гони от България съпруга на Шаренкова – грузинеца Владимир Тутберидзе. През последната година Шаренкова ругае много лица от БСП, които са опозиция на лидера Корнелия Нинова. Сред тях са Сергей Станишев и Елена Йончева.

Шаренкова наскоро разкритикува и кметът на Перник Станислав Владимиров като каза, че той ползва недопустим език по адрес на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Светлана Шаренкова е сред знаковите междупартийни „мигранти“ в България. В началото на 90-те години гравитира около СДС, дори през 1991 г. става съветник в СОС от отцепилата се от СДС партия на Петко Симеонов СДС-Либерали. След това се сближава с Илия Павлов, убитият през март 2003 г. президент на групировката „Мултигруп“. Оттам се прехвърля при бившия шеф на 6-ти отдел на Шесто управление на ДС Димитър Иванов, известен с колоритния прякор „Гестапото“.

От известно време Шаренкова е особено близка на Корнелия Нинова и я брани като орлица. Това, което тя никога не забравя, е близостта с руското посолство, вкл. по семейна линия. Бившият ѝ съпруг Владимир Тутберидзе, който е грузинец по произход, съветски гражданин, е единственият чужденец, приет на работа в МВР преди 10 ноември по личната заповед на Тодор Живков, пред когото лобира бащата на Шаренкова – проф. Шаренков. С него тя се запознава по време на следването си в Москва.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Тя може навремето да е била внедрена в СДС, но си е проруско перекенде
17.02.2021 07:35 / Отговор
така е В момента останките на СДС са само от такива проруски мижатурки, ламптящи за власт, не е случайно, че отиват или в проруската ГЕРБ или проруската БСП.
17.02.2021 09:06
Факт! Вечна слава на др. Костов! Всички комунисти са разединители.
А Корнелия Нинова - галеното дете на правителството му.
17.02.2021 09:55

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати