Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Имаме политическа воля за борба с корупцията (ВИДЕО)

Политика

Цветанов: Имаме политическа воля за борба с корупцията (ВИДЕО)

Цветанов: Имаме политическа воля за борба с корупцията (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Кворумът е предизвикателство, но трябва да приемем важните закони

Правителството има воля за борба с корупцията. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод на акцията в Държавната агенция за българите в чужбина.

„Правителството на Бойко Борисов и управляващото мнозинство в парламента сме доказали, че имаме политическа воля за борба с корупцията и вярваме, че всички компетентни институции ще си свършат работата. Ние подкрепяме създаването на анкетна комисия, която да разследва евентуални злоупотреби при издаването на българско гражданство, но в крайна сметка най-важно е как ще се произнесе съдът“, заяви Цветанов.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов не е отговорен за незаконната търговия с българското гражданство, а тъкмо напротив - подкрепя разследването.

„Когато един вицепремиер не осуетява и подкрепя институциите да си свършат работата, смятате ли, че това е политическо дезертиране от проблема? И Краси Каракачанов, и Валери Симеонов, и всички, които са част от коалиционното ни управление, са били винаги за това институциите да си свършат работата и там, където има съмнение за корупция, всички тези сигнали да бъдат проверени. От тази гледна точка има много ясно изразена политическа воля“, подчерта Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ определи осигуряването на кворум в пленарна зала като предизвикателство за мнозинството. По повод тактиката на БСП и ДПС да не се регистрират в началото на парламентарния ден, шефът на депутатите на управляващите коментира: „Предприели са този ход, правят го по този начин, надявам се, че все пак ангажимента, който имаме като народни представители, ще можем да приемем важните закони“.

Цветанов поясни, че има форуми на двустранна основа, свързани с посещение на председателя на парламента, когато го придружават депутати от различни парламентарни групи и тези депутати отсъстват от работата на НС. Има и народни представители със здравословни проблеми. Поне четирима депутати на ГЕРБ днес са отсъствали по уважителни причини, изтъкна председателят на парламентарната група.

Дисциплиниращите мерки според него ще са свързани с отхвърляне на възможността депутати от управляващото мнозинство да отсъстват по лични причини.

Той припомни, че предстои приемането на особено важни закони от НС като Закона за бюджета, който ще се гледа на комисии и влиза в пленарна зала на извънредно заседание на парламента следващата седмица.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети