Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Няма обществено настроение за предсрочни избори

Политика

Цветанов: Няма обществено настроение за предсрочни избори

Цветанов: Няма обществено настроение за предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

Когато искаш да бъдеш алтернатива, трябва да бъдеш в парламента, обърна се той към БСП

„Няма обществено настроение за предсрочни избори.“ Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на въпрос възможно ли е бойкотът на БСП и ДПС в Народното събрание да доведе до криза. В края на седмицата депутатите БСП бойкотираха кворума и не се регистрираха в залата.

"В сряда и четвъртък имахме проблеми с кворума в парламента. Ще успеем да го разрешим. Имаше хора в болнични и в командировка. Сега ще ограничим командироването, за да има кворум. Аз също отсъствах, тъй като бях във Велико Търново. В аулата на университета направихме среща с едно момиче, което 8 години е било сексуално малтретирано“, допълни Цветанов пред NOVA телевизия.

„Бих могъл да ги укоря за това, че петък е пленарният ден на опозицията. Тогава се осигурява парламентарният контрол върху изпълнителната власт. Когато говориш, че искаш да бъдеш някаква алтернатива и да предлагаш други модели, трябва да бъдеш в парламента”, допълни той.

Цветанов заяви, че поетите ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени.

„В средата на декември ще бъдат приети законодателните промени, за да може в новия бюджет, който ще бъде приет, да има заделени 150 млн. лв. за социалната политика, свързана с децата с увреждания”, поясни Цветанов.

Той коментира и проверките и арестите, които текат в Агенцията за българите в чужбина.

„Това, което е видно, е че има политическа воля, за да може да се даде пълна гаранция на българските институции да си вършат работата. Нека да е ясно, че за да се получи българско гражданство, има много институции. В крайна сметка като се подготвят документите, вицепрезидентът е този, който подписва получаването на българско гражданство“, посочи Цветанов.

"Въпросът за "Истанбулската конвенция" трябва да се отнесе към Корнелия Нинова и партията ѝ, които промениха позицията си през 2017 г. ГЕРБ се съобрази с общественото мнение. Цвета Караянчева внася законови промени, свързани с насилието над жени. Надявам се и опозицията да ни подкрепи", каза още Цветанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати