Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Обсъждат се имена за главен секретар на МВР

Политика

Цветанов: Обсъждат се имена за главен секретар на МВР

Цветанов: Обсъждат се имена за главен секретар на МВР - Tribune.bg
Снимка:

„Имаме управленска програма с 4 г. мандат и няма промяна в политиките й. Това, което се случи днес е да гласуваме оставките и новите министри, които да поемат по своя път и да реализират това, което е заложено в управленската програма“. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на партията обеща пълна подкрепа за новия вътрешен министър по всичко свързано с тежката организирана престъпност. Цветанов не се ангажира със срок, в който ще имаме главен секретар на МВР.

„Има обсъждани имена, но това е в компетентността на министър-председателя, на министъра на вътрешните работи и разбира се след осъществяване на съгласувателната процедура с президента Радев, защото тук вече няма как да не се направи задължителното съгласуване, когато говорим за назначаване на висши професионални ръководители в сектор сигурност. Аз съм убеден, че преди да бъде обявено едно име, то ще мине на съгласуване между президентската институция и изпълнителната власт“, припомни Цветанов.

„Що се касае до министерството на регионалното развитие, Николай Нанков познава в детайли всяка една пътна отсечка, инфраструктурата, програмите и парите, които трябва да стигнат до всички общини по програмата „Региони в растеж“. Аз съм убеден, че Петя Аврамова ще бъде подкрепена от Николай Нанков и от екипа на министерството“, заяви Цветанов.

А дали Николай Нанков ще остане във ведомството като зам.-министър той обясни, че това е въпрос, който ще реши министър-председателят.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати