Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Радев се държи като политически опонент, не като държавен глава

Политика

Цветанов: Радев се държи като политически опонент, не като държавен глава

Цветанов: Радев се държи като политически опонент, не като държавен глава - Tribune.bg
Снимка:

БСП трябва да дава сериозни обяснения за финансирането на кампаниите й, заяви той

„Президентът на БСП Румен Радев се заявява като политически опонент, а не като държавен глава. С военния си манталитет той показва, че не зачита правовия ред в страната.“ Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов беше категоричен, че не прави чест на Радев непрекъснато да се изказва негативно както за премиера, така и за ГЕРБ, тъй като държавният глава трябва да работи на надпартийно ниво и да допринася за утвърждаването на позицията на България като сериозен фактор на Балканите.

По повод на думите на Радев, че ГЕРБ саботира модернизацията на армията, Цветанов напомни, че именно правителството на ГЕРБ през годините работи и влага средства в модернизацията.
„Кабинетът „Орешарски“ направи само една среща, касаеща модернизацията на армията, и тя беше с представители на „Грипен“, каза Цветанов.

Той подчерта, че БСП трябва да дават сериозни обяснения за това как са финансирани своите предизборни кампании, защото досега посланията от техния лагер са доста противоречиви.

„В един момент бе направен опит Митьо Очите да бъде пришит на ГЕРБ. Напомням, че докато аз бях министър директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров бе човекът, който извърши много сериозна оперативна дейност, която в крайна смета доведе до осъждането на Митьо Очите. Когато обаче кабинетът „Орешарски“ дойде да власт, Димитров бе уволнен“, припомни Цветанов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети