Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Ангелов: С 30% се увеличават доходите на над 6000 души в системата на здравеопазването на първа линия срещу COVID-19

Политика

Д-р Ангелов: С 30% се увеличават доходите на над 6000 души в системата на здравеопазването на първа линия срещу COVID-19

Снимка:

Ще бъдат осигурени допълнителни 1000 лв. за хората на първа линия в системата, подчерта здравният министър

С 30% се увеличават доходите на над 6000 души в системата на здравеопазването на първа линия срещу COVID-19, обяви министър д-р Костадин Ангелов по време на изслушването си в парламента. По думите му наличните средства, които са отпуснати до момента са в размер на 80.9 млн. по мерките, които правителството е предприело. Финансовите средства, които ще се отпуснат, са предвидени за служителите на РЗИ, Държавните психиатрични болници, Национална експертна лекарска комисия, Национален център по заразни и паразитни болести, Изпълнителна агенция "Медицински надзор", Изпълнителна агенция по лекарствата, Национален център по обществено здраве и анализи, Национален център по радиология, както и служителите в звена "Контрол" в НЗОК и РЗОК, командировани за подпомагане за системите в РЗИ.

"Целта на мерките е да се осигури по-голяма стабилност и сигурност, по-голяма грижа за медиците, лекари, медицински сестри, лаборанти в условия на коронавирус. Те са на първа линия в грижата за цялото население", подчерта д-р Ангелов.

Той прогнозира втора вълна на разпространение на коронавирус и месеци с разпространение на респираторни заболявания.

В тази връзка министърът наблегна на факта, че ще бъдат осигурени допълнителни 1000 лв. за хората на първа линия в системата.

"По тази мярка вече са осигурени 60 млн. лв. по бюджета на Министерство на здравеопазването", изтъкна министърът.

Д-р Костадин Ангелов отчете, че докрая на годината се очаква за това да бъдат изплатени 127 млн. лв.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още