Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Дариткова: Докладът за дейността на НЗОК за 2019 г. е абсолютно коректен

Политика

Д-р Дариткова: Докладът за дейността на НЗОК за 2019 г. е абсолютно коректен

Снимка:

Народното събрание прие отчетите на НЗОК за 2018 г. и 2019 г.

Докладът за дейността на НЗОК за 2019 г. е абсолютно коректен, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Така тя отговори на опозицията, че парламентът за поредна година „пълни“ програмата си като разглежда отчета на Здравната каса без доклада за изразходване на бюджета на НЗОК.  

Д-р Дариткова обори и друг аргумент на опонентите си, че страната ни има най-голям брой лечебни заведения на глава от населението в Европейския съюз.

"Оказва се, че в условията на пандемия това е позитив. Ние разполагаме с достатъчно болнични легла", посочи д-р Дариткова. Тя призова колегите си социалисти да ревизират някои от тезите си с оглед на настоящите събития.

"Няма никаква политика в отчета за дейността на НЗОК, която да е чисто партийно пристрастна. Този доклад е абсолютно коректен и отчита действителните постигнати резултати и показатели", подчерта д-р Дариткова.

Народното събрание прие отчетите на НЗОК за 2018 г. и 2019 г.

83-ма народни представители гласуваха „за“ отчета на Здравната каса за 2018г., 12 бяха „против“, а двама се въздържаха. 86 депутати подкрепиха отчета на НЗОК за 2019 г., 16 бяха „против“ и един „се въздържа“.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още