Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Ако БСП са загрижени за проблемите на корупцията, да погледнат първо себе си

Политика

Дариткова: Ако БСП са загрижени за проблемите на корупцията, да погледнат първо себе си

Дариткова: Ако БСП са загрижени за проблемите на корупцията, да погледнат първо себе си - Tribune.bg
Снимка:

Нямаме притеснения по отношение на внесения от БСП вот на недоверие, каза тя

Вотът за корупция, който внесе днес БСП, не притеснява ГЕРБ, обяви на брифинг пред медиите председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Искам да заявя, че нямаме никакви притеснения по отношение на внесения от БСП вот на недоверие - пети поред. Неотдавна имаше внесен вот по същата тема. Аргументите, които изложиха и тогава колегите, бяха несъстоятелни. Затова не събраха нужната подкрепа. Този вот беше загубен от тях. От друга страна искам да припомня, че дори Европейската комисия потвърди успехите на България в справянето с корупцията, заради това, де факто, мониторингът върху съдебната ни система отпадна", посочи д-р Дариткова.

Ако БСП са загрижени за проблемите на корупцията, да погледнат първо себе си и да започнат промяната от редиците си, призова председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Очакваме национално отговорните и разумни политици и партии да подкрепят правителството, усилията ни наистина да изведем България в успешна посока в условията на справяне със здравна, социална и икономическа криза“, изтъкна Даниела Дариткова.

По думите ѝ България не е била във фокуса на дебата за Механизма за сътрудничество и проверка, както твърди евродепутатката Елена Йончева.

"Искам да опровергая и една от малкото активности на бореца срещу корупцията Елена Йончева. Тя твърди, че е инициирала дебат в комисията по правосъдие и вътрешен ред на тема "Състоянието на върховенството на закона в България". Това категорично не отговаря на истината. Няма такъв дебат. Единствено преди две седмици координаторите на комисията са приели решение изцяло рутинно, както всяка година да се проведе дебат с ресорен комисар относно Механизма за сътрудничество и проверка без България да е във фокуса на тези дебати", уточни д-р Дариткова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

ЕС! Офшорката Йончева ще води борба срещу корупцията на европейско ниво? Отворте широко очите си в ЕС!
15.07.2020 16:14 / Отговор
коментар Ще бори корупцията след като тя самата присвоява хиляди евро към бсп, и джоба си!
15.07.2020 16:39
Български офицер Български офицер - Правителството ОСТАВА , Резидентът на Путин - на Съд за " Държавна измяна " и забрана на БРП /к/- БКП - БСП ....!!!
16.07.2020 08:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети