Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Даниела Дариткова: Служебното правителство неправомерно подменя волята на хората

Политика

Д-р Даниела Дариткова: Служебното правителство неправомерно подменя волята на хората

Д-р Даниела Дариткова: Служебното правителство неправомерно подменя волята на хората - Tribune.bg
Снимка:

Ситуацията в България налага много ясно да се определи кой трябва да управлява, защото демокрацията, в която живеем вече 30 години, предполага да се уважава волята на хората. Именно затова смятам, че абсолютно неправомерно служебното правителство, назначено по Конституция само за да подготви следващите избори, подменя волята на хората, заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област д-р Даниела Дариткова.

Тя, заедно с д-р Красимир Събев, Божидар Шуманов, Иван Кънев и Красимира Генкова се срещнаха днес с жители на кв. „Каптажа“ в Смолян. 

„Когато опитахме да направим правителство, всички се обединиха срещу ГЕРБ. Провалиха 45-ия парламент. Сега пак ние трябва да се справим с цялата си отговорност“, каза д-р Събев.  Той посочи, че служебното правителство „шета по всички сектори“ и уволнява личности, сякаш няма никакво значение техният професионализъм. 

 

Любен Дилов- син: Много са задачите за вършене, а в момента са зациклили заради служебния кабинетЛюбен Дилов- син: Много са задачите за вършене, а в момента са зациклили заради служебния кабинет

Любен Дилов- син: Хаосът в държавата пречи на развитието на област Бургас

„По време на краткия живот на 45-ото Народно събрание видяхме абсолютен хаос и липса на диалог за бъдещето на страната ни“. Това заяви пред жителите на Обзор водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Бургас Любен Дилов.

„Много са задачите за вършене, а в момента са зациклили заради служебния кабинет. Сред тях е и Планът за възстановяване и устойчивост, който непрекъснато търпи промени. В него има важни акценти за Бургас и региона, като четирилентовите пътища, санирането, образованието“, каза на свой ред областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Бойчев коментира, че проекти като разширение на пътя Слънчев бряг-Обзор с още една лента, изграждането на автомагистрала „Черно море“ и Университетска детска болница в Бургас продължават да са приоритетни. Той сподели още, че подкрепя започнатата инициатива за отделяне на Обзор от община Несебър. „Обзор се разви бурно в последните години, има качествено строителство на хотелска база, но инфраструктурата изостава. Това трябва да се промени и референдумът бе крачка в тази посока“, допълни той.

 

Биков припомни, че благодарение на политиката на ГЕРБ, бюджетът за българското кино е рекорденБиков припомни, че благодарение на политиката на ГЕРБ, бюджетът за българското кино е рекорден

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Тома Биков и Александър Иванов се срещнаха с представители на независимите артисти. По време на срещата бяха обсъдени целенасочени и своевременни мерки, които да бъдат в помощ на творците, както и създаване на програми за устойчива подкрепа на независимия сектор.

„ГЕРБ ще работи за фонд, чрез който да бъдат подпомагани всички нуждаещи се артисти.

Критериите за кандидатстване ще определим заедно с творците“, уточни Тома Биков. Той добави, че в момента от страна на министерствата липсва всякаква инициативност, която да бъде в помощ на хората.

Тома Биков припомни, че благодарение на политиката на ГЕРБ, бюджетът за българското кино е рекорден. Той дава възможност да бъде направен качествен продукт и ще бъде даден шанс много повече хора свързани с тази дейност да бъдат финансирани.

„Образованието и културата са едни от водещите приоритети в управлението на партията“, подчерта Тома Биков. 

Среща с представители на независимите артистиСреща с представители на независимите артисти
Среща с представители на независимите артистиСреща с представители на независимите артисти


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети