Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Дариткова: „Реформата“ на служебния здравен министър е лобистка

Политика

Д-р Дариткова: „Реформата“ на служебния здравен министър е лобистка

Д-р Дариткова: Реформата на служебния здравен министър е лобистка - Tribune.bg
Снимка:

Има риск за пациентите и за бюджета на НЗОК, смята д-р Дариткова

„Отчетът за първите 30 дни работа на служебния министър на здравеопазването създава впечатление за амбициозна активност. Вероятно заради комбинацията от медико-статистически данни и административно-нормативни промени не открих обаче информация за това дали ще бъде адаптиран здравният протокол за изборите към актуалната епидемична обстановка“, коментира  д-р Даниела Дариткова – водач на листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област.

По думите й Министерството на здравеопазването и целият кабинет демонстрират намерение за дългосрочно присъствие във властта, а организацията на изборите като основен ангажимент остава някъде встрани. „Звучи похвално, че ще се създаде дирекция за правата на пациентите в министерството, но дали това не е прах в очите!? Предложените промени в медицинските стандарти на практика поставят в риск пациентите, защото се занижават изискванията по медицински специалности при лечебно-диагностичната дейност“, категорична е д-р Дариткова. Според нея, дори да се пренебрегне финансовият риск за приетия бюджет на НЗОК, подобна промяна в никакъв случай не гарантира по-добра медицинска помощ.

Красимир ВълчевКрасимир Вълчев

Красимир Вълчев: Служебното правителство обрича на гибел Старозагорски регион

С решенията си регионът на Стара Загора да бъде лишен от предвидените средства за изграждане на индустриални зони и газова централа да замести четирите ТЕЦ-а и трите рудника в комплекс „Марица изток“, служебните министри на икономиката и енергетиката слагат кръст на Старозагорски регион. Това заяви водачът на листата с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев по време на пресконференция. В нея участваха още бившият заместник-министър на енергетиката Жечо Станков и кандидатът за народен представител Маноил Манев.

Вълчев изрази недоумение, че временно правителство може с лека ръка да решава съдбата на обекти, гарантиращи енергийната сигурност на България, без да вземе предвид, че има технологични решения за продължаване на работата на комплекс „Марица изток“.

„Трябва ясно да се каже, че ако спре работа минно-енергийният комплекс, през зимните месеци ще останем без електрически ток и ще настъпи катаклизъм“, категоричен е той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети