Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Калин Поповски: Време е за промяна в Плевен

Политика

Д-р Калин Поповски: Време е за промяна в Плевен

Д-р Калин Поповски: Време е за промяна в Плевен - Tribune.bg
Снимка:

Сред своите приоритети той посочи решаване на демографската криза, инфраструктурните проблеми, чистотата, уличните кучета, спортните бази

 „Кандидатирам се за кмет на Плевен със самочувствието на човек, който познава града, неговите проблеми и нужди в детайли. Знам и ще отстоявам основните европейски принципи в политиката за местно управление и развитие, а именно: децентрализация, публичност и прозрачност, активно участие на гражданите в управлението. Защото кметът като администратор, намиращ се най-близо до гражданите, има важната задача и отговорност за развитието на тези принципи за обществото ни. Защото плевенчани очакват едно истински можещо, компетентно, принципно, интелигентно местно управление, което да работи за техните интереси и да предлага ефективни решения за местните проблеми и най-важното - да ги изпълнява“. Това заяви пред „24 часа“ кандидатът на ВМРО – Българско национално движение за кмет на Плевен д-р Калин Поповски

По думите му преди четири години ВМРО са издигнали Спартански, изнесли са неговата кампания и са дали решителния принос за победата му срещу ГЕРБ на балотажа. Той е излъгал, че е независим.

„Спартански не беше независим, та той стана кмет благодарение на електронния ми подпис. Но през годините се разминахме по много пунктове в хода на това управление. Към настоящия момент сме силно разочаровани от него, не в личен план, естествено, а що се отнася до работата му като кмет“, категоричен бе д-р Поповски.

Според него той често търси оправдание в собствената си некомпетентност.

„Видяхме в дебата за Плевен на 7 октомври, в който не участвахме, как само той е умен, всички са глупави. Според него институциите са некомпетентни, търсейки оправдание за собствената си некомпетентност. С този маниер няма как да постигнеш каквото и да е. Градът се разпада, покупателната способност и жизненият стандарт са на дъното. Дори големи хранителни вериги напускат града, няма кой да пазарува в тях. А кметът в транс повтаря, че пак ще е кмет. И какво от това за гражданите?“, посочи д-р Поповски.

По думите му политиката, която Спартански води, е много встрани от основните проекти на правителството, основните виждания, които изпълнителната власт има за Северна България.

„Спряната комуникация с правителството, с депутатите от Плевен доведе до това, че градът в момента е едно от най-бързо обезлюдяващите се населени места от този калибър. Ние сме град от около 100 хил. души, а бяхме 160 хиляди“, заяви кандидатът за кмет на Плевен.

Той посочи, че Плевен има много социални и битови проблеми.

„Затова е нужно усилено сътрудничество с правителството. Нуждаем се от завършване на големите инфраструктурни проекти. Има доста сериозен медицински туризъм в града, но местната власт не работи в тази посока. Основният проблем за града започва след затварянето на предприятията в Плевен преди години. Градът ни за около 30 години обезлюдя с 60 000. Това е демографски колапс. В Плевен може да се развият различни видове индустрия. Когато магистралата дойде до Плевен, трябва да се помисли дали не може да се ползва едно от старите летища край града за карго летище. Ако тези проекти се реализират, младите хора ще се върнат“, подчерта д-р Поповски.

Той отбеляза още, че центърът на града е красив, но Плевен е град с неподдържана пътна инфраструктура. Чистотата е под всякаква критика. Междублоковите пространства и градинки са пълни с улични кучета.

 

„Нашият кмет усилено се грижи за флората, а и за фауната поради наличието на голям брой улични кучета в центъра и по кварталите. На него му е важно аранжирането и подреждането на икебана в градски условия. Предлагам, когато Плевен стигне стандарта на Бургас, тогава да си направим и ние „Флора” като в Морската градина“, каз още кандидатът за кмет на Плевен.

Сред своите приоритети той посочи решаване на демографската криза, инфраструктурните проблеми, чистотата, уличните кучета, спортните бази.

„И още много неща, за които човек трябва да се бори в следващия мандат, за да бъде подобрен животът на гражданите от Плевен. ВМРО многократно е поставяла като свой главен приоритет битката с битовата престъпност и осигуряването на личната сигурност и неприкосновеност на нашите съграждани – видеонаблюдение, полиция във всяко населено място, безкомпромисност към нарушителите на закона независимо от етническия им произход. Многократно сме поставяли този проблем пред обществеността. Нашият вицепремиер Каракачанов, евродепутатът ни Джамбазки от години предлагат мерки за справяне с циганската престъпност“, заяви д-р Поповски

По отношение на малките населени места, той каза, че пътищата са в окаяно състояние, там има проблеми и с канализацията. Проблем, за който местната власт не е свършила нищо, са и незаконните сметища.

„Както нямах възможност да кажа в ефира по време на дебата на 7 октомври, аз и ВМРО вече сме подали сигнал до прокуратурата за незаконно депо на територията на община Плевен. Впрочем местната власт в Плевен има и други проблеми със съдебната система. Припомням, че срещу кмета Спартански има заведено гражданско дело за 600 хиляди лева, което вече е спечелено на две инстанции, очаква се решение на трета. Плевен не изглежда по-добре от града на моето детство. Ние много години нямаме магистрала като в Южна България. Няма карго летище край Плевен и затова никой сериозен инвеститор не идва в града. Това са две от нещата, които са изключително важни като инфраструктурни проекти“, посочи той.

Според него това, което не са направили кметовете в тези 30 години, е, че не са защитили плевенската индустрия.

„Тук говорим за „Плама”, за ядрения завод и серия други по-малки заводи, които са фактически разрушени и хората напуснаха града обидени, и се изселиха към чужбина и София, за да търсят препитание“, подчерта кандидатът за кмет на Плевен.

На въпрос - какво би попитал Спартански, той отговори:

„Бих го попитал защо не изгради „Арена Плевен”? Защо стадионът на легендарния „Спартак” не става за „Б” група, камо ли за „А”? Защо плевенчани получиха тотален отказ от него да се грижи за спортната инфраструктура в Плевен, за спортното общежитие, дори за общинския басейн? Защо бяга от дебат с нас със смешното оправдание, че всички са лъжци и некомпетентни, само той, подкрепеният от ДСБ и Христо Иванов, разбира, само той е умен и красив. Хем човек на Костов, хем при русофилите. Оксиморон, кмете, нали?“

Д-р Калин Поповски сподели още, че разчита на екипността, с общи усилия Плевен да се превърни в „ един чист, прекрасен, добре управляван и европейски развиващ се град.

„Доказали сме, че знаем как да защитаваме както националния, така и обществения интерес. И в името на обществения интерес считаме, че е време за промяна. Категорично не подкрепяме нов мандат на Георг Спартански“, каза още д-р Калин Поповски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети