Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Нигяр Джафер: Българският пациент трябва да има достъп до тест, който да не плаща

Политика

Д-р Нигяр Джафер: Българският пациент трябва да има достъп до тест, който да не плаща

Д-р Нигяр Джафер: Българският пациент трябва да има достъп до тест, който да не плаща - Tribune.bg
Снимка:

На преден план от кризата с коронавируса излиза, че има логистични проблеми - нужда от преструктуриране на болници и т.н. Това  каза пред БНР д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание, депутат от ДПС, член на парламентарната здравна комисия.

"Институциите трябва да се насочат към корекция на тези логистични проблеми, които стават явни", уточни тя.

В предаването "12+3" д-р Джафер подчерта, че мерките, които се вземат, трябва да са основани на стратегическа визия за реакция на такива предизвикателства:

"Ние нямаме отговор защо не се прави масово тестване и България остава на последно място по тестване. Тестването е една от най-мощните противоепидемични мерки. Не е просто мярка да да се направи моментна снимка на ситуацията, а е мярка за управление на кризата".

По думите й час по-скоро българският пациент трябва да има достъп до тест, който да не заплаща от джоба си. Джафер бе категорична, че тестването е една от най-мощните противоепидемични мерки - не е просто мярка за моментна снимка на ситуацията, а за управление на кризата. Тя посочи, че по груби изчисления към момента българите са платили между 80 и 100 млн. лева за тестове от джоба си.

Зам.-председателят на Народното събрание настоя за пунктове за тестване в цялата страна. Според нея трябва да има по-сериозни противоепидемични мерки, които да бъдат наложени. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДПС, пациент, тест

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети