Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Данаил Кирилов: Даваме сериозна заявка за промени в Конституцията

Политика

Данаил Кирилов: Даваме сериозна заявка за промени в Конституцията

Данаил Кирилов: Даваме сериозна заявка за промени в Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

Кирилов очаква пак ще се измисли проблем, за който да се уведомяват европейските институции

Даваме сериозна заявка за промени в Конституцията, заяви правосъдният министър пред участниците в Националното съвещание на прокурорите и следователите, предаде БГНЕС.

Той отрече предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията на страната да е единствено с цел купуване на политическо време, за да се задържи кабинета по-дълго във властта заради антиправителствените протести.

„Напротив! Виждате, че даваме една сериозна заявка за много сериозен политически, парламентарен и обществен дебат за това какви да бъдат измененията в Конституцията. Като отговор на това наше предложение смятам, че бяха декларациите на прокурорите, защото те се чувстват засегнати от нашите предложения“, коментира Кирилов.

По думите му предложението съветът на съдиите да бъде с 15 членове гарантира, че  безспорно професионалната квота ще има приоритет над квотата на Народното събрание.

Въпреки това Кирилов очаква пак ще се измисли проблем, за който да се уведомяват европейските институции, и да се твърди, че е засегната независимостта на съдебната система.

„Защо? Ако се приеме, че всичко сме изпълнили, едни хора просто няма да имат теза, няма да имат работа“, отсече правосъдният министър.

Относно това дали управляващите разчитат на ДПС за анонсирания от тях рестарт на система, правосъдният министър отхвърли тази теза.

„Аз разчитам само на един разумен, открит, непредобеден, некорумпиран политически дебат, без олигарси, които да го манипулират“ увери Кирилов и допълни, че не може да разчита на никого, освен на колегите си от ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ СВИНЯ - ЗОМБИ.
ГЛАВАТА!
24.08.2020 14:31 / Отговор
Гняв Асен Илиев погледни се в огледалото описваш себе си!
25.08.2020 00:19

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати