Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Данаил Кирилов: Оставката е акт на достойнство – БСП са далеч от поемане на отговорност

Политика

Данаил Кирилов: Оставката е акт на достойнство – БСП са далеч от поемане на отговорност

Данаил Кирилов: Оставката е акт на достойнство – БСП са далеч от поемане на отговорност - Tribune.bg
Снимка:

Припознахме волята на избирателите за намаляването на субсидията

Оставката е личен акт и се прави от достойни хора. БСП са много назад с оставките и с такова поведение, в което се поема отговорност. Това каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов по бТВ във връзка с искането на БСП финансовият министър Владислав Горанов да подаде оставка заради субсидиите. И посочи, че не вижда грешка във финансовия министър.

„Ние припознахме волята на избирателите в проведения референдум за намаляването на субсидията“, посочи Кирилов по повод предложението на ГЕРБ за 1 лв. партийна субсидия за действително получен глас. Той изрази надежда, че  предложението ще бъде подкрепено.

 „Тук въпросът е принципен, въпросът е да се възобнови дебатът как се финансират партиите и дали държавата продължава да има ангажимент към финансиране на политическата дейност и демокрацията, или всяка партия спасява себе си сама“, посочи той и заяви, че всеки модел ще бъде критикуван.

Министърът на правосъдието се отказа от правото си да номинира кандидат за главен прокурор. „Смятам, че кандидатурите трябва да бъдат номинирани от съдебната система“, заяви той. И предупреди, че ако процедурата по избор на наследник на Сотир Цацаров се изкриви, си запазва правото да се намеси.

„Въпреки огромното желание на една малка група хора да героизират Лозан Панов, предложеният механизъм за контрол на тримата големи в правосъдната власт, не цели да удари него“, заяви Данаил Кирилов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ ЩОМ И ТОО АБДАЛ СТАНАЛ ЧЛЕН НА БСП‚ “ПО УБЕЖДЕНИЕ В РАЗМИРНАТА 1997” ,ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП В СОФИЯ ОТ 2003 ДО 2009 ВЗЕ ДА ДАВА АКЪЛ... МАЛЕ, МАЛЕ..
18.06.2019 10:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети