Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Данаил Кирилов: Ще подам оставка, ако след 31 октомври продължи мониторингът на страната

Политика

Данаил Кирилов: Ще подам оставка, ако след 31 октомври продължи мониторингът на страната

Снимка:

Заявил тази готовност пред еврокомисаря Вера Йоурова

„Не би следвало да се преекспонира тази тема, но потвърждавам, че ще подам оставка, ако след 31 октомври продължи мониторингът на страната“. Това обяви пред Дарик правосъдният министър Данаил Кирилов.

Преди повече от седмица министърът е заявил тази готовност пред еврокомисаря Вера Йоурова след разговор с нея във връзка с готвения от него проект за разследвания на председателите на ВКС, ВАС и главния прокурор.

Кирилов обясни, че основният проблем, за да продължава мониторингът, е доверието и затова падането на механизма е най-важната задача.

„Ние следва да дадем максимум гаранции пред другите държави за това, че имаме утвърден принцип за върховенство на правото и че се борим с корупцията“, отбеляза министърът.

Според него скандалите около „Апартаментгейт“ са показали вътрешната чувствителност на обществото към корупцията.

„Ние се гневим към корупцията, но не правим следващата стъпка, да повишим изискванията към самите себе си за спазването на правилата“, подчерта Кирилов.  


Коментари (2)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ РЪБЪЛА.... СТАНАЛ ЧЛЕН НА БСП‚ “ПО УБЕЖДЕНИЕ В РАЗМИРНАТА 1997” ,ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП В СОФИЯ ОТ 2003 ДО 2009.
22.06.2019 13:57 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ УУУ БРЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ, САМО АЗ ЛИ ЧЕТА ТОО НАСРАН ГЕРБАВ САЙТ НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА"... ДАЖЕ РЕКЛАМИ НЯМАТЕ...
22.06.2019 13:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още