Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: ГЕРБ не всява паника, но наблюдава тежки парадокси във властта

Политика

Даниел Митов: ГЕРБ не всява паника, но наблюдава тежки парадокси във властта

Даниел Митов: ГЕРБ не всява паника, но наблюдава тежки парадокси във властта - Tribune.bg
Снимка:

„ГЕРБ ще подкрепи съюзническо присъствие на НАТО, ако правителството поиска това“, заяви Митов и настоя „да не се вдига прах с фрази като национален интерес“

ГЕРБ не всява паника, но наблюдава тежки парадокси във властта, посочи Даниел Митов в началото на днешното извънредно заседание на парламента относно конфликта Русия-Украйна.

„НАТО освен отбранителен, е и политически съюз. Трябва да нямаш връзка с реалността да твърдиш, че всяваме паника в период на международен конфликт. Ако за вас е важно да се държим като член на Варшавския договор, за нас – не“, обърна се към мнозинството в зала заместник-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов.

Според него ГЕРБ са поискали извънредното заседание на парламента, за да разберат доколко правителството си дава сметката за сериозността за ситуацията и подготвено ли е да посрещне различни кризисни сценарий.

„ГЕРБ правят това не да всяват паника, а да осъзнаят колко е важно българската държава да има ясна позиция, близко до националния консенсус“, уточни Митов. Той критикува представителите на правителството, които в декларации говорят за НАТО като отделна структура и възприемат съюзническите усилия като чуждо присъствие".

„Всичко изговорено до момента от управляващите са лични мнения. ПГ на ГЕРБ ще подкрепи съюзническо присъствие на НАТО срещу руската агресия, ако правителството поиска това“, заяви Митов и настоя „да не се вдига прах с фрази като национален интерес“.

„За опозицията националният интерес е България да бъде силен и надежден съюзник на НАТО“, подчерта Даниел Митов. Той припомни всичко платено от ГЕРБ за армията и запита дали управляващите ще поемат ангажимента да платят следващите самолети Ф-16.

„Ако в днешния ден предложите смислена позиция, ГЕРБ са готови да подкрепят усилията на правителството в името на европейската демокрация“, посочи Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети