Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лорер видя промяна за добро у Пеевски. Ицо Хазарта го призова да се извини и той го направи (ОБНОВЕНА)

Политика

Лорер видя промяна за добро у Пеевски. Ицо Хазарта го призова да се извини и той го направи (ОБНОВЕНА)

„Политиката е изключително динамично занятие, позициите на партиите и техните лидери се променят. В случая на Пеевски те се променят за добро. Той стана говорител на европейските ценности, както за тяхната партия, така и за цяла България. Позициите, които защитава в момента, са същите, които отстояваме и ние. Това е ролята, която си е избрал и ролята, която неговата партия му е отредила. Той не е говорител на мнозинството, а на ДПС и личната си позиция", заяви пред бТВ депутатът от ПП Даниел Лорер.

На уточняващ въпрос „за добро на кого“ той отговори: „За доброто на цялата страна.“ По думите му позициите, които Пеевски защитава в момента, са позициите, които имат “Продължаваме промяната - Демократична България“. Даниел Лорер добави, че не би гласувал за Пеевски, ако бъде предложен за премиер. Според него депутатът от ДПС се възползва от медийното внимание, насочено към него.

Според принципната позиция на бившия министър на иновациите и растежа обаче министър-председател на страната не може да бъде човек, който е обект на международни санкции - председателят на парламентарната група на ДПС е в списъка със санкционираните по глобалния закон „Магнитски“.

Изказването обаче породи възмущението на колегата му Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. Той написа във фейсбук профила си, че Лорер трябва да се извини. 

„След днешното си изказване най-малкото, което дължи моят колега Даниел Лорер на българските граждани, е извинение. Не обяснение, а извинение“. 

Не стана точно така. Депутатът хем се обясни, хем се извини във фейсбук профила си: 

Ето какво написа Лорер без редакция:

„Какво е искал да каже авторът? Днес заявих моята принципна позиция по БТВ: министър-председател на страната не трябва да бъде човек, който е обект на международни санкции. Като г-н Пеевски.

Извинявам се на всички наши поддържници и приятели, които са се стреснали от заглавията по отношение на г-н Пеевски тази сутрин. Заглавието не отговаря на казаното от мен.

Когато на Хамас нападна Израел, извършвайки зверски издевателства над мирно население, и когато Путин нападна Украйна- ДПС застанаха на страната на жертвите. Аз не мога да не отчета това.

Същевременно във вътрешнополитически план смятам непрекъснатите изяви на г-н Пеевски, особено към премиера г-н Денков, за провокативни, непремерени и несъстоятелни, и това е ясно и от моите действия и реакции досега, и от цялостната позиция на Продължаваме промяната и нашата коалиция с ДБ.

Такова деструктивно поведение не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети