Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Ако ДБ и ИТН не се отзоват на поканата ни за консултации, връщаме мандата

Политика

Даниел Митов: Ако ДБ и ИТН не се отзоват на поканата ни за консултации, връщаме мандата

Даниел Митов: Ако ДБ и ИТН не се отзоват на поканата ни за консултации, връщаме мандата - Tribune.bg

Искаме да спасим страната от хронична политическа криза, настояват от ГЕРБ

Ако „Демократична България“/ДБ/ и „Има такъв народ“/ИТН/ не се отзоват на поканата ни за консултации, връщаме мандата, обяви на брифинг в парламента Даниел Митов от ГЕРБ.

Председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова уточни, че от партията са изпратили покана към колегите си от ДБ за среща днес от 16 ч. в зала Запад на НС. Тя призова за пубичен и прозрачен разговор. Поканата към ДБ идва защото в обединението участва ДСБ, която е член на едно и също еврпопесйко семейство заедно с ГЕРБ и СДС - Европейската народна партия. 

„Философски и идеологически това са колегите, с които трябва да започнем", изтъкна Даниел Митов, който бе посочен от ГЕРБ да оглави бъдещ кабинет. Той отговори и на изказването на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, че ГЕРБ предлагат „сламен човек" за министри. За Митов това е човек, зад който не стои политическа формация, а задкулисието. Той припомни, че е член на ГЕРБ и зад предложения кабинет на партията стоят 840 000 гласа, спечелени на последните избори.  

„Поканата към ИТН за среща ще бъде направена утре", поясни проекто-премиерът Даниел Митов.

От своя страна депутатът Тома Биков попита кой и къде реди кабинета на ИТН. За него това е пример за задкулисие, защото там не присъстват медии, които да задават въпроси. Той даде пример с правителствата на Любомир Беров и Пламен Орешарски, които не са получили вот от избирателите, а са били определени на „експертен“ принцип.

„Искаме да спасим страната от хронична политическа криза“, завърши Биков.

Депутати от най-голямата парламентарна група изпревариха и „Демократична България“ със събирането на подписи за създаване на анкетна комисия, която да провери всички факти и обстоятелства около парк „Росенец“. От партията изразиха намерение тя да провери законосъобразни ли са били действията на длъжностите лица, без значение дали са от централната или местната власт, по отношение на всички обекти, намиращи се на територията на парка.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Ще си платят всички мутри и мутреси при нови избори! Видя се ,колко милеят за народа!Не искат експертен кабинет, не искат и да управляват, защото се изпокараха за постове/"политики"/!Изобщо, имаме едни некадърници, които драпат за власт, но без отговорност!
21.04.2021 13:20 / Отговор
Те просто са НЕКАДЪРНИ на две магарета , пък били те от ДБ , сеното да разделят !
21.04.2021 15:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети