Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Ако третият мандат отиде при ДБ, то те от ремарке на ПП могат да се превърнат във влекач

Политика

Даниел Митов: Ако третият мандат отиде при ДБ, то те от ремарке на ПП могат да се превърнат във влекач

Даниел Митов: Ако третият мандат отиде при ДБ, то те от ремарке на ПП могат да се превърнат във влекач - Tribune.bg
Снимка:

Ако Христо Иванов не желае да бъде премиер, то има и други формули, каза депутатът от ГЕРБ-СДС

„Все още не е ясно на кого ще бъде даден третият мандат, но ако отиде при „Демократична България“, то те ще имат възможност от ремарке на „Продължаваме промяната“ да се превърнат във влекач, във фактор, който може да бъде носеща конструкция на едно редовно управление“. Това заяви пред bTV Даниел Митов от ГЕРБ.

„Ако Христо Иванов не желае да бъде премиер, то има и други формули. Бихме участвали в сериозен разговор, така че България да има редовно управление“, каза още той.

Според Митов 3 млрд. лева са били източени от джоба на българските граждани заради цените на петрола у нас при управлението на „Продължаваме промяната“.

„Демократична България“ трябва да признае, че при управлението на Кирил Петков и Асен Василев те са участвали в управление, при което е имало елементи с корупционен характер“, заяви депутатът от ГЕРБ.                                                                                                

Той уточни, че формулата за редовен кабинет трябва да бъде измислена от мандатоносителя, а от ГЕРБ са готови да участват в сериозен разговор, който да е изчистен от обвинения и сочения с пръст.

„ГЕРБ се превърна в мотор за ясни промени като излизането от ситуацията със Северна Македония, даването на военна и военно-техническа помощ за Украйна, решението, което прие парламента за еврозоната и много други подобни неща“, заяви Даниел Митов.

„Ако искаме да направим съдебна реформа, то този процес трябва да бъде сериозен, мащабен и холистичен – от начина, по който образоваме юристи, през следствието и прокуратурата, до съда. Всички тези компоненти трябва да се разглеждат съвместно, а не просто да пипаме тук и там, както бяха тръгнали в старото правителство – да си нагласят определени персонажи“, посочи още той.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати