Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Действащото служебно правителство е сбъднат кошмар за България

Политика

Даниел Митов: Действащото служебно правителство е сбъднат кошмар за България

Даниел Митов: Действащото служебно правителство е сбъднат кошмар за България - Tribune.bg
Снимка:

Сценарий за по-дълго управление на служебното правителство, виждат от ГЕРБ

Действащото служебно правителство е сбъднат кошмар за България, коментира пред Нова тв заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Гледайки действията им започвам да си мисля, че в България се извършва преврат. Не може един служебен кабинет, чиято задача е да организира избори, да се занимава с нещата, с които се занимават те към този момент. И не става въпрос само за уволненията. Говорим за едни дългосрочни политики, които те залагат”, категоричен е Митов. По думите му ГЕРБ не иска да драматизира ситуацията в държавата, а е по-важно гражданите да са наясно какво се случва.

„Опитваме се да действаме политически зряло и да показваме реалността. Всяко нещо, което беше казано вчера бе подкрепено от факти. Този кабинет е на БСП. С малки партизански отряди те превземат властта. Очевидно Радев връща модела Орешарски”, изтъкна Митов. Той коментира и рокадите в службите.

„Подобно уволнение като това на Недялков /доскорошният заместник-председател на ДАНС/ е толкова скандално, колкото уволнението на шефа на ДАНС. Едно такова уволнение не може да оборва фактите, които изнесохме вчера. Това с калинките започва да ми идва в повече. Уволняват се професионалисти, които са си вършили работата през годините и които никой не е могъл да обвини в каквото и да било. Сега те се махат и едва ли не всички са калинки“, възмути се заместник-председателят на ГЕРБ.

Той подозира, че се осъществява сценарий за по-дълго управление на служебното правителство.

„ЦИК изобщо ще могат ли да приложат гласуваното изборно законодателство? Това може да доведе до провал и касиране на изборите“, предупреди Даниел Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети