Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Има опасност от истинско управление на задкулисието

Политика

Даниел Митов: Има опасност от истинско управление на задкулисието

Даниел Митов: Има опасност от истинско управление на задкулисието - Tribune.bg
Снимка:

Не могат да елиминират волята на 840 000 избиратели, дали гласа си за ГЕРБ, посочи той

Всеки опит ГЕРБ да бъде заобикалян ще бъдат наказвани в последствие от избирателите, заяви пред bTV кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Даниел Митов. Според него се прави такъв опит, а това може да доведе до „истинско управление на задкулисието“.

Митов отбеляза, че вотът на избирателя ще се подмени, ако не участва най-голямата политическа сила.

„Дясното го има, дясното е ГЕРБ. Това е една от най-уважаваните партии в ЕНП и при всички положения ще работим за обединяване на десницата. Няма как да е другояче“, заяви кандидатът за премиер Даниел Митов.

„ГЕРБ е дясната партия в България. Ще трябва да разговаряме с останалите и да формираме общи каузи и цели“, допълни Митов относно предстоящите разговори с другите парламентарни групи и политически сили.

Той коментира проектокабинета, като отбеляза, че имената са обсъждани с Бойко Борисов. „Няма мои или негови предложения, обсъждали сме имена на масата и сме се обединявали. Това е амалгама от опитни и нови лица. Ясна е проевропейската и проатлантическата ориентация. Ние сме длъжни да направим всички необходими опити за съставяне на кабинет“, коментира Митов.

„Съставът на проектокабинетът е синтез между опит и обновление. Смятаме, че това е най-правилното решение за България, пред нас стоят много предизвикателства. Най-малко справянето с пандемичната обстановка, а след това и евентуалното икономическо възстановяване на страната. България в тази ситуация се справя добре. Макроикономическата политика, водена до момента, даде възможност да се поддържа икономическа стабилност“, заяви Митов.

„С БСП и ДПС заявихме ясно, че няма да разговаряме“, заяви Митов.
Той допълни също, че с „Изправи се! Мутри вън!“ също едва ли ще преговарят. „Много малка партия, която едва премина бариерата“, каза Митов.

„Ние ще отправим официална покана към „Демократична България“ и „Има такъв народ“ и се надявам да се отзоват, за да започнем сериозни разговори. Какъв ще е резултатът, ако изобщо има такива разговори, не знам“, каза Митов.

„Многократно сме се чули вчера с Бойко Борисов. Знаем, че тепърва ни предстоят тежки разговори, ако те се случат изобщо. Той дава чисто оперативни съвети. Бойко Борисов е лидер на ГЕРБ, партията, която спечели най-много гласове на изборите, партията, на която се връчи първи мандат“, каза още той.

По повод думите на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, че Даниел Митов е „сламен човек“, кандидат-премиерът отговори: „Това е политическо говорене, няма как да е друго. Те подхождат като победители на тези избори, без да са такива. Нашият призив е да погледнат реалността и да разберат, че не могат да елиминират волята на 840 000 избиратели, дали гласа си за ГЕРБ“.

„Да разберат, че не могат с лековато говорене да елиминират волята на 840 хил. български избиратели. Всеки един опит ГЕРБ да бъде заобикалян, най-голямата политическа партия, най-голямата парламентарна група, ще бъдат наказвани в последствие от избирателите“, коментира Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Mihaela Е,то е ясно,мутрите влязоха в парламента и трябва да изпълнят задачите на поръчителите си.
21.04.2021 08:52 / Отговор
Мутрите от протеста се отчетат сега. Задкулисието показа приоритетите си:
Промени в ЦИК, както персонални, така и ЦИК под ръководството на пРезидента.
Гласуване по пощата.

И изборите отново няма да променят нищо!

След две такива поправки задкулисието ще вдигне тост за наивитета на излъганите.
21.04.2021 09:28
Татулова Защо е тази нечовешка омраза към Борисов, която не може да бъде никаква друга, освен лична? Моят отговор, основан предимно на факти, е, че той постави в някаква степен и според собствените си виждания, интересите на българите над интересите на партията си и на партиите изобщо! Това т.н. елит няма му прости, понеже тия от "елита", всичките в момента в парламента, се споразумяват само помежду си, най-често във вреда на народа или за негова сметка!
Някаква ясновидка казала, че Борисов ще бъде убит в атентат през октомври, ако си позволи да се изправи срещу Радев! Николета някоя си при Сашо Диков го казала! И да се считаме предупредени, че зад опорки, клишета и фейк нюз се крие най-обикновена пропаганда по нацистки модел! Зад врачуванията по телевизията - също!
21.04.2021 09:53
Българин ТАКА В ВЧЕРА ГЛЕДАМ НОВИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ ИТН " МОМЧЕНЦА СЪС МУСКУЛИ И ТАТУИРОВКИ " ТИВА БЕШЕ ЛИЦЕТО НА МАТУРАТА 90 ГОДИНИ!
ДАНО ИМАТ ТОЛКОВА ЪКЪЛ КОЛКОТО И МУСКУЛИ!
АМА АЗ СЪМ СКЕПТИЧЕН!
ЧАЛГАРА ВСЕ ЕДНО Е ВКАРАЛ АЛ КАПОНЕ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА !ИЛИ ШОУТО Bug BROTHER!
АМА ДА УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВА НЕ Е ШОУ!
21.04.2021 09:04 / Отговор
Шоуто им ще приключи бъпрзо този път яйцата доматите и паветата ще летят към тях ще бъдат изритани от парламента като мръсни псета каквито са по рождение!
21.04.2021 09:12
Новите варвари в парламента заедно със старите червени пачаври слуги на истинските мутри и олигарси ще докарат България до просешка тояга като беше при Луканов,Виденов, Мавъра и Орешарски пълен леш невиждана корупция престъпност както началото на прехода и грабеж тотален отвсякъде! Да им е честит на простото и олигофренско стадо новия тюрлюгювеч от чалгари ,болшевики ,мутри и еничари които вкараха в парламента!
21.04.2021 09:06 / Отговор
Анна Така е господин Митов!
Всички ПАРТИИ би трябвало да поставят над партиите си българския народ и държавата!
За съжаление през първата седмица освен бит пазар и реваншизъм нищо друго не показват!
Пълни със предразсъдъци и обслужващи задкулисни ИНТЕРЕСИ!
Вчера Мутрите на Мая внесли проекто закон за облекчаване на най тежките престъпници???
Питам това ли е на дневен ред за България!
Или ХАДЖИГЕНОВ коментира че ако трябва ще направят ПРАВИТЕЛСТВО и Мария Капон била много професионален финансист???
Как не ги срам???? По Много съмнителен начин влезоха едва във парламента и почват да рушат...
Да не говорим за болшевиките от ДБ и МАФИЯТА на ЧАЛГАра!
21.04.2021 09:14 / Отговор
Ха, ха! Христьо Иванов се ежи на г-н Митов, а се спихва, като чуе за Маджо.
21.04.2021 09:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати