Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Петков отново се озова в ролята на заврян зет

Политика

Даниел Митов: Петков отново се озова в ролята на заврян зет

Даниел Митов: Петков отново се озова в ролята на заврян зет - Tribune.bg
Снимка:

Не знаем какво значи техническа помощ за защитни цели

Помощта за Украйна, приета в сряда от комисия, не включва оръжия. Това обясни депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов в студиото на „Здравей, България”. По думите му не е ясно какво означава „техническа помощ за защитни цели”. Управляващите също не могли да обяснят. „Очевидно коалицията, понеже не може да взима решения, понеже нейните компоненти са твърде различни един от друг - премиерът Кирил Петков отново се озова в ролята на заврян зет, на който тъща му казала ще извърлиш боклука и хоро ще играеш, а той казал – „Ще хвърля боклука, ама няма да играя хоро”. БСП отново се наложи и вече не знам къде на кого са му червените линии”, подчерта той.

Според Митов не се държим като сериозна държава член на НАТО и ЕС. „Положението е унизително. Кирил Петков си прави евтин пиар с българските моряци, с чието спасяване очевидно няма нищо общо”, е мнението на депутата. На въпрос дали предоставянето на танкове или БТР може да се счита за „техническа помощ”, Митов отговори: „Изобщо не знам какво означава „техническа помощ за защитни цели”. Вчера и военният министър не ни обясни. Той тепърва ще трябва да научава от великите мислители, измъдрили тази формула, какво имат предвид. Защото и той няма представа”, допълни Митов.

Полезният ход по думите му е правителството да подаде оставка. „Агонията на българската държава да престане. Докато си говорим за Украйна, правителството продължава да се занимава с меморандума, който подписа с Gеmcorp. Тук е големият проблем”, добави Митов.

С този меморандум той посочи, че цялата енергетика на България е дадена на офшорка. „Дават целия енергиен сектор в ръцете на една офшорка, която пере руски пари”, каза Митов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати