Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Предлагаме доказани експерти, искаме да отпушим плащанията по ПВУ

Политика

Даниел Митов: Предлагаме доказани експерти, искаме да отпушим плащанията по ПВУ

Даниел Митов: Предлагаме доказани експерти, искаме да отпушим плащанията по ПВУ - Tribune.bg
Снимка:

Имената от проектоправителството са доказани експерти, силни фигури, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който бе предложен за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

Според Митов трябва да се направи коалиция, за да не се ходи на нови предсрочни избори. „Предложихме на всички партии разговор по приоритети. С някои няма как да намерим общи неща, но с други можехме, например с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдатели и анализатори, вместо да бъдат политици“, каза той пред Нова тв.

Митов посочи, че пред държавата има много ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите управления. „Заради неадекватни решения през последните 3 години плащанията по ПВУ бяха замразени. Също така трябва да извадим България от сивия списък на групата, която наблюдава прането на пари“, каза той.

Според него е съвсем нормално служебни министри да бъдат оставени да работят и в редовен кабинет, ако се справят добре. „Ще приемем законодателство, което да отпуши плащанията по ПВУ. Трябва и да подредим публичните финанси, така че да бъдем приети безпроблемно в еврозоната“, допълни Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати