Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Президентът директно гази решенията на Народното събрание

Политика

Даниел Митов: Президентът директно гази решенията на Народното събрание

Даниел Митов: Президентът директно гази решенията на Народното събрание - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът гази директно решенията на Народното събрание. Влиза в ролята на представител на изпълнителната власт, въпреки че няма такова право. Хареса му да държи както президентството, така и изпълнителната власт“, каза Даниел Митов от ГЕРБ.

„Когато става въпрос за потенциални санкции срещу Русия по отношение на ядрената енергетика, директно погази решението на народното събрание, което е ясно в подкрепа на Украйна“, допълни той. „Ако след тези избори нямаме ясна управленска формула и няма редовен кабинет ще започнете да чувате тезата, че един лек авторитарен режим ще ни се отрази добре, за да подредим нещата, защото партиите не могат да се справят. На изборите трябва ГЕРБ да има възможност да направи кабинет. Въпросът е да имаме достатъчно сила. ГЕРБ със сигурност ще представи кабинет, но не е ясен форматът му”, обясни Даниел Митов. 

„Партията ще види програмите на останалите и ще прецени с кого може да се коалира, като „единствено БСП е идеологически далече“, подчерта той. По думите му механизмът за контрол на главния прокурор трябва и ще бъде приет.

„Ние ще подкрепим текст, за който знаем, че Конституционният съд е казал „този текст е ок и не противоречи на нормите на Конституцията“, каза Митов. Тогава можем да започнем разговор и да се приеме такъв механизъм, разясни Митов.

Според представителя на ГЕРБ не може да се свежда законът „Магнистки” до конкретна личност – „Те посочват системен проблем, трябва да има повече законодателни промени. В ГЕРБ ще бъде направен анализ”,каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети