Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на човек, който има за нещо да си връща

Политика

Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на човек, който има за нещо да си връща

Снимка:

ГЕРБ никога не правила подобно нещо със служебен кабинет - да сменя хора и да подрежда администрации. Това се е случвало само след избори с правителство, което е дошло по волята на българските граждани, с парламентарно мнозинство, с опозиция в парламента. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

"Служебното правителство е с ограничена легитимност и е подчинено на един човек, който има за нещо да си връща. Той е амбициран да прави неща, които по принцип излизат извън нормалните функции на един служебен кабинет. Служебното правителство има за задача да подготви държавата за избори и да осигури нормалното функциониране на администрацията. А не да се занимава с възстановяване на нещо си, което си е въобразил или пък с реваншизъм", коментира Митов.

Според него действията на служебния кабинет са съвършено болшевистки.

За твърденията на бизнесмена Илчовски за натиск над бизнесмени, измами, схеми, заместник-председателят на ГЕРБ коментира: "Този цирк мен ме вбеси, защото не може парламентът да се превръща в трибуна за свада между двама бизнесмени. Ако има някакви нарушения, да се подават сигнали в съответните институции".

"Очевидно не сме съвсем изолирани - ние сме в коалиция. Отказът от диалог е проява за политическа незрялост. Сега виждам, че някои партии говорят, че след следващите парламентарни избори ще трябва партиите да се замислят за съставяне на правителство. ГЕРБ е най-голямата политическа партия и в крайна сметка ние не може да бъдат заобикаляни четвърт от българските избиратели. Когато не искат да разговарят с нас парламент няма, правителство няма. През задния вход влизат неясни субекти, бяха сменени 24 областни управители. Там всички са някакви хора, които са изключително съмнителни", каза още той.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още