Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на човек, който има за нещо да си връща

Политика

Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на човек, който има за нещо да си връща

Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на човек, който има за нещо да си връща - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ никога не правила подобно нещо със служебен кабинет - да сменя хора и да подрежда администрации. Това се е случвало само след избори с правителство, което е дошло по волята на българските граждани, с парламентарно мнозинство, с опозиция в парламента. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

"Служебното правителство е с ограничена легитимност и е подчинено на един човек, който има за нещо да си връща. Той е амбициран да прави неща, които по принцип излизат извън нормалните функции на един служебен кабинет. Служебното правителство има за задача да подготви държавата за избори и да осигури нормалното функциониране на администрацията. А не да се занимава с възстановяване на нещо си, което си е въобразил или пък с реваншизъм", коментира Митов.

Според него действията на служебния кабинет са съвършено болшевистки.

За твърденията на бизнесмена Илчовски за натиск над бизнесмени, измами, схеми, заместник-председателят на ГЕРБ коментира: "Този цирк мен ме вбеси, защото не може парламентът да се превръща в трибуна за свада между двама бизнесмени. Ако има някакви нарушения, да се подават сигнали в съответните институции".

"Очевидно не сме съвсем изолирани - ние сме в коалиция. Отказът от диалог е проява за политическа незрялост. Сега виждам, че някои партии говорят, че след следващите парламентарни избори ще трябва партиите да се замислят за съставяне на правителство. ГЕРБ е най-голямата политическа партия и в крайна сметка ние не може да бъдат заобикаляни четвърт от българските избиратели. Когато не искат да разговарят с нас парламент няма, правителство няма. През задния вход влизат неясни субекти, бяха сменени 24 областни управители. Там всички са някакви хора, които са изключително съмнителни", каза още той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати