Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Вълчев: Нямам никакво намерение да се ваксинирам

Политика

Даниел Вълчев: Нямам никакво намерение да се ваксинирам

Даниел Вълчев: Нямам никакво намерение да се ваксинирам - Tribune.bg
Снимка:

„Правителството от лятото според мен е напълно нелегитимно“, смята той

„Нямам никакво намерение да се ваксинирам, никога не съм се ваксинирал доброволно“, обяви през БТВ деканът на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието Даниел Вълчев.

„Далеч съм от всякакви конспиративни теории. Като всеки разумен човек, искам да поставя въпроса – добре, аз ще се ваксинирам (като ни кажат, че не можем да пътуваме, да ходим на работа, ние всеки ще се ваксинираме), след колко време ще трябва отново да се ваксинирам? Дали това са ваксини, които решават въпроса дългосрочно или това са ваксини, при които на всеки 6 месеца, всяка година ще трябва да се ваксинираме?“, пита той.

Според него проблемът е в западната система на здравеопазване, която акцентира върху проявленията, а не върху първопричината и така поставени уж под контрол заболявания поставят хора в рисковите групи.

„Мен ме боли глава – взимам хапче за глава, не изследвам защо ме боли глава. Не се интересуваме какво причинява мръсният въздух на нашите деца – ще им пръснем нещо“, сравнява той.

„Този вирус атакува там, където човек е най-слаб, по същата логика показа проблемите на западните общества и на нас, които подтичкваме около западните общества“, коментира Вълчев. Той подчерта, че „човечеството и България са преживявали много по-тежки дни“, но се създава усещането, че „човек няма ниша, в която да се скрие“.

Годината беше белязана и от политическа криза и протести. Според Вълчев демонстрациите по улиците са дали резултат.

„Правителството от лятото според мен е напълно нелегитимно. Когато има такова вълнение, обикновено се минава през избори. Г-н Борисов беше готов да иде на избори, не знам каква е причината да не го направи. Според мен сгреши“, анализира и политическата ситуация бившият министър.

Той отбеляза още, че протестната вълна е показала, че е възможно хора с различни политически пристрастия да се обединят около една цел, а спадането на гражданската енергия е свидетелство за друго.

„Просто правителството на Бойко Борисов е удобно на много хора, като някои от тях могат да управляват само с ГЕРБ. Ние критикуваме ГЕРБ, но ГЕРБ е един продукт наш общ, няма защо да бягаме от тази работа“, подчерта Вълчев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (43)

Лекар ЗАРАДИ ТАКОВА НЕКОМПЕТЕНТНО ИЗКАЗВАНЕ,АКО БЯХТЕ ДРУГАРЮ ДЕКАН ВЪВ ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО СЕГА ЩЯХА ДА ВИ ОТНЕМАТ РЕГИСТРАЦИЯ И ЗАГУБИТЕ РАБОТА!
ВАШЕТО МНЕНИЕ Е БЕЗОТГОВОРНО, МНОГО ОПАСНО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!
ВИЕ НЕ СТЕ МЕДИК!
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ПОЛИТИЗИРАТЕ ЕДНА ПАНДЕМИЯ???
ХОРАТА УМИРАТ ТОВА Е БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ!
САМО ВАКСИНАТА И КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ Е ИЗХОДА! ИМА ДОСТАТЪЧНО ФАКТИ НА ЛИЦЕ ЗА ПРЕДИМСТВАТА НА ВАКСИНАТА СРЕЩУ КОРОНА ВИРУСА !
ЧУДЯ СЕ НА ЖУРНАЛИСТИ ДА ПУБЛИКУВАТ ТАКИВА КОНСПИРАЦИОННИ ТЕОРИИ??
БЕ ВИ ЛИ Е НЕУДОБно ДА ЗАЩИТАВАТЕ ТЕЗИ БЕЗОТГОВОРНИ ХОРА КОИТО ПРОТЕСТИРАХА ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ?
27.12.2020 19:34 / Отговор
Вълчо На инат ли ще я караме? Как мислиш да вземеш властта на инат ,трябва толерантност вълчо.
28.12.2020 07:55
Да игнорираме Таратора
28.12.2020 08:02
k Вълчев, на кой му пука за пикливото ти мнение бре, избушеняк нещастен?
28.12.2020 13:37
чутател Жалко, много жалко, че такъв полуидиот е седял на стола на Вазов.... Накъде отиваш българино....
27.12.2020 19:39 / Отговор
Какво го жалиш:Д. ВЪЛЧЕВ Е ПЪЛЕН ИДИОТ!.......................…................................................... ТЕРОРИСТ И ПОДСТРЕКАТЕЛ.... ВЪН ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ ОТ УНИВЕРСИТЕТА.
27.12.2020 20:47
ЕмНеСи Фараона Гнидо, на колинеееее!!! Бахти професора! Много си тъп, за какъвто и да е учен, глупако Вълчев. Разтуряй моментално седенкята и на бегом към най-близката психарница за да се диспансеризираш. Такива олигофрени като тебе не трябва да остават без наблюдение от лекар-специалист нито за ден.
Не се ваксинирай за нищо на света! Така ще направиш огромна услуга на човечеството - ще ти търпим простотиите за по-кратко време..., разбираш ли.
28.12.2020 03:02
Топ прогноза: Даниел Вълчев е следващия турист, посетил ВМА и излежавал се в леглото на ЖОРО ИЗРОДА от Видин.....
27.12.2020 19:43 / Отговор
Древна професия! Но съм почти сигурен,че ще се кандидатира за изборите напролет!Затова се появява,като повечето всеядни политически проститутки и хамелеони!Следете го и ще видите!
27.12.2020 19:53 / Отговор
кесо Абсолютно съгласен. Вълчев е стара червена креатура от окръжението на покойния Любен Гоцев. Умен, двуличен и коварен, той винаги е участвал в едни от най-гнусните атаки срещу демокрацията у нас под благовидния предлог да я "преработи" по любенгоцевски модел.
27.12.2020 20:15
Тартаковер Абсолютно точни думи на този човек. Никога не съм преливал от симпатии към него, но за мен основния аргумент е била истината. Не човека. Тук се нахвърлят върху думите му, но един няма аргументирано да ги отрече. Някой казва ли след колко време отново трябва да се ваксинираме? Някой търси ли причината за едно заболяване, а не само да предлага лекарство(което естествено носи пари)? Някой ще се наеме ли да потвърди, че това не е най-страшното нещо в историята на България и света, че е имало далеч по-ужасяващи събития?
Някакъв тъпанар взел никнейм "лекар", крещи с главни букви и само показва простащината и бедния си ум как крещят! Друг го нарича полуидиот с което показва, че самия е цял идиот! Трети се явява гадател за изборите...
Баси идиотската сган ! ГЕРБ не заслужава да го представлява такава помия... С такива изборната му загуба е гарантирана!
27.12.2020 20:39 / Отговор
ЖЪЛТА КНИЖКА.......... ЧЕРВЕН ПОМИЯР......... ТАРТАКОВЕР....................................................... ОТКЪДЕ СЕ ПРЪКНА БЕ ИЗРОД НЕНОРМАЛЕН, ДА ВСЯВАШ СЪМНЕНИЯ У ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ...
ЖЕЛАЕШ БЪЛГАРСКИ ЖИВОТИ ЛИ БЕ ЕВРЕЙСКО КОПЕЛЕ КОМИНТЕРНОВСКО?
ТАКИВА, КАТО ТЕБ, КОВИД 19 НЯМА ДА ВИ ПОЩАДИ........
27.12.2020 20:57
Тартаковер Ваксинирай се, бе педал! Кой те бърка? Колкото такива идиоти се ваксинират бързо, толкова по-голяма е вероятността да проследим реакциите при опитните мишки. Утре ще ти предложат ваксина да ти излекува маясъла, без да ти казват че е съставена от куче говно, чичорайчова баладуга брана от Гъзи бунар и накисната в компот от джанки, сварена в калаено джезве и престояла два дни под сянка на джамия...Нормалните хора на такива тъпанари разчитат...
27.12.2020 21:06
Име !!!
27.12.2020 21:18
Приятели, Оставете този лай.ар Тартанезнамсикой без коментар. Боклукът ни съпровожда от 6000 години насам без да е спрял да вони.
27.12.2020 21:23
Правилно. Препикавайте червените боклуци, където сварите и без коментар.....
27.12.2020 22:29
Покажи всички
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети