Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Вълчев: Този парламент вероятно ще е първият, който не може да приеме нито един закон

Политика

Даниел Вълчев: Този парламент вероятно ще е първият, който не може да приеме нито един закон

Даниел Вълчев: Този парламент вероятно ще е първият, който не може да приеме нито един закон - Tribune.bg
Снимка:

„Това вероятно ще е първото Народно събрание, което за два месеца не е в състояние да приеме нито един закон, а това все пак е законодателният орган на страната.“ Това заяви пред за НОВА проф. Даниел Вълчев - декан на Юридическия факултет на Софийския университет.

„Българското общество за 30 г. не можа да достигне до солидарност помежду си - няма солидарност между богати и бедни, между живеещи в София и в Тутракан. Всеки гони някакви свои цели и съответно елитите действат също по този начин. Понеже голяма част от хората се люшкат между различни партии, партийните елити са се насочили само към твърдите си ядра, но така затварят вратите за разговори с останалите. Това е големият проблем“, смята проф. Вълчев.

Въпреки, че е десен човек, той смята, че в сегашната ситуация БСП се държи най-нормално от всички формации в парламента. Според проф. Вълчев няма нито една разумна причина да не се състави кабинет.

На въпрос дали това ще се случи след третите за годината парламентарни избори, ако партиите в НС са отново същите, той каза: „Опитът показва, че в политиката всичко е възможно. Завоите вече се взимат. ГЕРБ вече не са невъзможен партньор.“

В отговор на въпрос дали евентуалният нов политически проект на Кирил Петков и Асен Василев ще обедини дясното, проф. Вълчев заяви: „От двамата спрягани министри, за които се твърди, че ще са лидерите на този проект, единият със сигурност не е десен човек. Говоря за министър Кирил Петков. Той е икономист“.

Той коментира и случаят с книгата на Петър Илиев, който беше предложен за министър от „Има такъв народ“.

Вълчев е разговарял с Илиев, който му донесъл книгата си. Копието било от 618 страници. На въпрос, че в копие от 2015 г. книгата е с 698 страници и се смята, че сега от нея са премахнати текстовете от труд на доц. Наталия Киселова след обвиненията в плагиатство, проф. Вълчев уточни, че сега е видял книгата за първи път и трябва да се изясни кое копие е съществувало през 2015 г.

„Софийският университет беше обвиняван, че не е взел мерки. Надявам се, че вече всички разбраха, че допреди няколко седмици, университетът не беше сезиран по случая. След като това стана, се взеха много бързи мерки, назначена е комисия и въпросът ще бъде изяснен докрай“, подчерта проф. Вълчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати