Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниела Дариткова: Да потърсим консенсус, за да може да продължим с работата по гледането на бюджета

Политика

Даниела Дариткова: Да потърсим консенсус, за да може да продължим с работата по гледането на бюджета

Даниела Дариткова: Да потърсим консенсус, за да може да продължим с работата по гледането на бюджета - Tribune.bg
Снимка:

Вчера се случи нещо, което не бива да се случва в този парламент – да бъде обградена трибуната на Народното събрание, каза Гърневски

Направихме всичко възможно днес на председателски съвет да възстановим диалога в пленарна зала. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова от парламентарната трибуна. Това се случи веднага, след като БСП поискаха отстраняването от пленарна зала от поне едно заседание на Спас Гърневски заради обидни думи към социалистите.

„Да потърсим консенсус, за да може да продължим с работата по гледането на бюджета на държавата. За нас като управляващи това е изключително важно, защото носим отговорност за приемането на този закон. Разбирам, че колегите от опозицията са решили по всякакъв начин да пречат“, каза д-р Дариткова. По нейните думи могат да се намерят много поводи от всяка страна на залата, че са наричани с различни обидни епитети.

Д-р Дариткова категорично заяви, че не може една парламентарна група да налага наказание и определи поведението на левицата като диктатура. „Вербалното обръщение е не по-малко тежко като обида от физическото, което направихте вие вчера с присъствието на тази трибуна“ заяви Дариткова. Тя призова, ако трябва да се съберат отново.

Спас Гърневски пък се извини от парламентарната трибуна.

„Уважаеми колеги, вчера действително беше един ненормален парламентарен ден, когато се приема бюджета на страната. През целия ден бяхме свидетели на провокации и на обиди. В края на парламентарния ден се случи нещо, което не бива да се случва в този парламент – да бъде обградена трибуната на Народното събрание. Хора да призовават председателя да се отстрани от мястото, от което води заседанието. Това ме провокира и аз също си позволих реплики, които не трябваше да направя. Съжалявам за това. След всичко, което се случи ви призовавам днес и утре най-отговорно и като достойни народни представители, хладнокръвно и спокойно да приемем бюджета на България. Съжалявам, надявам се, че няма да има поводи. Ако някой се е почувствал засегнат, съжалявам, че се е припознал и му се извинявам“, заяви още Гърневски.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от своя страна привика председателите на парламентарни групи в кабинета си и даде почивка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати