Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниела Дариткова: Изборите трябва да се проведат по действащите правила

Политика

Даниела Дариткова: Изборите трябва да се проведат по действащите правила

Даниела Дариткова: Изборите трябва да се проведат по действащите правила - Tribune.bg
Снимка:

Президентът можеше да проведе консултациите за изборите през октомври, категорична беше тя

„Идващите парламентарни избори трябва да се проведат по сега действащия Изборен кодекс, а предизвикателството е да се проведат избори в пандемия. Отговорихме на това предизвикателство като дадохме вариант за гласуване на карантинираните лица“. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по БТВ. Тя отправи и критика към Радев, че не е предприел консултациите за изборите по-рано.

„Не мисля, че толкова скоро преди изборите трябва да се правят консултации как да се усъвършенства изборният процес. Ако имаше такова намерение, президентът можеше да ги проведе през октомври, когато разглеждахме промени в Изборния кодекс, но тогава той наложи вето“, посочи Даниела Дариткова. 

„Ангажимент на президента по Конституция е да определи датата на изборите. Той направи така, че консултациите при него да ангажират до такава степен общественото мнение, че всички да си мислят, че датата на изборите е най-решаваща“, коментира още тя.

На въпрос кой ще бъде основният политически опонент на ГЕРБ на предстоящия вот, Дариткова отговори:

„Не толерираме личните нападки и конфронтацията в изборния процес. В такъв сложен за страната и света период се нуждаем от национално отговорно поведение. ГЕРБ ще представи своя програма и ще се бори за доверието на българските граждани“. 

По темата с ваксинациите, Дариткова беше категорична, че не бива да се подкопава доверието в процеса. „На нас в парламента ни се поднесе договор, който трябваше да одобрим и който е съставен на базата на медицинско експертно мнение“, каза тя.

Д-р Дариткова обясни, че решение за връщането на големите ученици в класните стаи ще бъде взето след внимателна преценка на актуалните показатели на заболяваемост и решение на експертите в Националния оперативен щаб и Националния ваксинационен щаб.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети