Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниела Дариткова: Най-късно във вторник ще бъдат оповестени листите на ГЕРБ

Политика

Даниела Дариткова: Най-късно във вторник ще бъдат оповестени листите на ГЕРБ

Даниела Дариткова: Най-късно във вторник ще бъдат оповестени листите на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Ключов приоритет е ускоряване на трансформацията в здравеопазването

„Парламентарната група на ГЕРБ имаше труден мандат в това Народно събрание, трябваше да се справяме с всички предизвикателства на дефицитния кворум и с всички законодателни ангажименти. Опозицията смята, че когато демонстрират несъгласие, е силна опозиция, независимо дали става въпрос за национални приоритети. В повечето случаи противопоставянето беше сериозно и невинаги на принципна основа“. Това каза пред БНР лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя подчерта, че партията не е самодоволна и безкритична. 

„Ще предложим програма за трансформация, която ще отчете постигнатото, но ще отчете и дефицитите. Гордеем се с финансовата стабилност, която гарантираме на страната, с това, че влязохме в чакалнята на еврозоната и в банковия съюз, с това, че наложихме образованието като дългосрочен приоритет. Ще водим позитивна кампания и ще се стремим да обединяваме, а не да разделяме. Призовавам за масово участие в изборите, за да имаме легитимност на избраните“.

Най-късно във вторник ще бъдат оповестени листите на партията, посочи тя. 

„Абсолютно демократичен е начинът, по който се формират листите за кандидат-депутати. Предложенията се правят от общинските и областните структури, сумират се номинациите и се вземат решения как да бъде подредена листата. В листите ще попаднат хора, които наистина са се доказали като професионалисти и са с доказана репутация. Имаме успешни министри, нормално е те да станат водачи или да бъдат вписани на челни места. Ще има и нови лица. За първи път се явяваме на парламентарни избори заедно с коалиционен партньор – СДС. От тях също ще има представители“, коментира Дариткова. Тя посочи, че на този етап вижда възможност за коалиция с досегашните коалиционни партньори, но „всичко останало е в ръцете на българския избиратели и ще можем да правим съждения след 4-ти април“, обясни тя. 

Дариткова поясни, че ГЕРБ ще продължи да гарантира финансовата стабилност и да пази държавността:

„Ще се наложи да ускорим процесите за трансформация на сектор „здравеопазване“. Усилията трябва да са за гарантиране на достатъчно кадри във всички нива на медицинската помощ. Кадровото обезпечаване дава сигурност на населението. Това ще е ключовият приоритет през следващия ни мандат“.

Подходът между баланс и контрол е отговорен относно справянето с коронакризата, смята тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ivo V A K S I N I T A I T E S E !!!
28.02.2021 12:47 / Отговор
ivo I BADETE G I V I I ZDRAVI !!!
28.02.2021 12:48

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети