Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Едва ли ще се запомни с добро този, който от позицията на високия си пост призова за метежи и бунт

Политика

Дариткова: Едва ли ще се запомни с добро този, който от позицията на високия си пост призова за метежи и бунт

Дариткова: Едва ли ще се запомни с добро този, който от позицията на високия си пост призова за метежи и бунт - Tribune.bg
Снимка:

„Всички ние сме в тази сграда по волята на българските граждани като демократично избрани в резултат на легитимни избори. Това, в което сме се клели е да спазваме Конституцията и законите на България и в тази Конституция ясно е разписано, че цялата власт произтича от народа и никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването  на народния суверенитет. Ние от ГЕРБ сме избрали да бъдем национално отговорни, да търсим обединение и умиротворение, и да градим България“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация за новия политически сезон.

„Днес откриваме най-важната сесия на 44 - ото Народно събрание. Откриваме я в нова сграда и нова зала, и дай Боже това събитие да бъде символ на положителна промяна, която ще издигне българският парламентаризъм на висотата, на която всички български граждани очакват да бъде. Надявам се, че в новата сградата следващите състави на парламента ще имат качествата да застанат над личните нападки, обидите и опитите за разделението на българското общество“, каза д-р Дариткова.

Тя коментира и възможността за свикване на ВНС.

„През тази сесия ни предстои да извървим пътя на процедурата за свикване на ВНС“, каза още Дариткова.

По думите ѝ тя ще очертае рамките на държавността в следващите десетилетия.

„ПГ на ГЕРБ осъзнаваме необходимостта от промени в политически и обществения живот на страната и поемаме ясен ангажимент да съдействаме за осъществяването им“, категорична бе Дариткова.

„Всеки политик обаче има избор по какъв начин да осмисли присъствието си в политиката и да остане в историята на страната. Едва ли ще се запомни с добро този, който от позицията на високия си пост и воден от личните си властови амбиции със стиснат юмрук призова за метежи и бунт, заради който се издигат бесилки и се разнасят ковчези“, каза още д-р Даниела Дариткова.

„През последните месеци разделителните линии между различните политически сили, институции и медии придобиха формата на пропаст, която фрагментира българското общество и поставя под риск развитието на страната. За нас от ГЕРБ разделението на българския народ е опасност, а не възможност. От позицията си на първа политическа сила и управляваща партия се отказваме от възможността да налагаме силово своите възгледи. Декларираме, че както и досега ще се стремим да водим диалог с всички", посочи Дариткова.

„За нас смисълът на политиката не е да печелим избори, а да участваме в усилията за удържане на нацията в единна и обща структура, въпреки политическите, религиозните, етническите, социалните и икономическите различия. Ние не желаем да насъскваме българи срещу българи", категорична бе Дариткова.

По думите ѝ ГЕРБ няма намерение да участва в подобен сценарий.

„От тази висока трибуна държа да подчертая, че ГЕРБ се придържа и ще се придържа към основните приниципи на настоящата Конституция. Като управляваща партия ние се отказваме да налагаме силово нашите възгледи“, допълни още Дариткова.  

Според нея България е изправена пред значими предизвикателства, здравната криза не е отминала.

„България има един шанс - обединение и национално съгласие. ПГ на ГЕРБ е на мнение, че проблемите не могат да бъдат решавани с конфронтация и политическа криза“, посочи Дариткова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!!!

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
02.09.2020 10:38 / Отговор
КЪДЕ СЕ СКРИ ВОДАЧА НА ВЪСТАНИЕТО-РУМЕН РАДЕВ? ВАСИЛ БОЖКОВ ГО ТЪРСИ ПОД ДЪРВО И КАМЪК ЗА НЕИЗПЪЛНЕНАТА ПОРЪЧКА.
02.09.2020 11:49
АСЕН ИЛИЕВ А КАК ЩЕ БЪДАТ ЗАПОМНЕНИ ГАУЛАЙТЕРИТЕ, НА БАНДАТА, НА ГЪРБАВИЯ КИСИНДЖЪР? :)
02.09.2020 10:47 / Отговор
Асан Алиев марш в Татарстан/Дагестан Психо Русофили.
02.09.2020 11:12 / Отговор
Смолянската к@@@а изби рибата. Теб са те избирали циганите и мафиотите, а Президентът е избран мажоритарно от две трети от българите. Той е обединител на народа, както и будител, видяхме как последователно се бори срещу корумпирани политици, които ни ограбват десетилетия. Разтуряйте това събрание, то не е народно вече, искаме машинно гласуване, активна регистрация за гласуване, и всички, които са ни крали в затвора.
02.09.2020 13:07 / Отговор
ПСИХО РУМЕН РАДЕВ Е БУДИТЕЛ НА ЖЪЛТИТЕ КНИЖКИ.............. В ГОРЕЩИЯ ЮЛИ И АВГУСТ ОТКЛЮЧИ ЛУДОСТТА НА ПСИХИЧЕСКИ НЕСТАБИЛНИТЕ РУСОФИЛИ, КОИТО ПРИВИДЯХА ЛЕНИН И СТАЛИН-ДВЕ В ЕДНО.
НАДЕЖДА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА КОМУНИЗМА.
НО ПСИХОДИСПАНСЕРА ЩЕ ГИ ПРИЕМЕ БЕЗПЛАТНО ЗА ЛЕЧЕНИЕ-ПЪРВИЯТ ПО ПРАВО Е РУМЕН РАДЕВ!
02.09.2020 19:53

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети