Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниела Дариткова ще оглави парламентарната група на ГЕРБ (ОБНОВЕНА)

Политика

Даниела Дариткова ще оглави парламентарната група на ГЕРБ (ОБНОВЕНА)

Даниела Дариткова ще оглави парламентарната група на ГЕРБ (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ понесе отговорност на всички нива, по най-тежкия начин, заяви Борисов

Даниела Дариткова сменя Цветан Цветанов като председател на парламентарната група на ГЕРБ, след като вчера той подаде оставка и напусна парламента. Цветанов остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб.

„Уважавана от партията, доктор, човек с качества и най-вече може да контролира групата, в добрия смисъл на думата. Компетентна, с добро излъчване, с авторитет в партията, член на Изпълнителната комисия“, описа Дариткова премиерът Бойко Борисов.

До края на деня ще стане ясно и кой ще замени Цецка Цачева като министър на правосъдието. Новият министър ще има няколко основни задачи, поставени от премиера Бойко Борисов.

„Юли месец да падне мониторинговият механизъм. Имаме три неща, които още да довършим и в момента всички работят на пълни обороти. Европарламент, Европейска комисия, абсолютно всички са казали – България е изпълнила критериите за Шенген, но да продължим да им доказваме, че това трябва да стане. Правосъдният министър ще прави тези неща“, обясни Борисов.

По думите му в историята няма такива тежки санкции, които са наложени в ГЕРБ след скандала с апартаментите. „По-тежки санкции от тези не мога да си представя, какви да направя“, подчерта Борисов.

Той сподели още, че решението Цветанов да остане в ГЕРБ е работа на структурите, на ръководството на ГЕРБ. „Структурите си го искат. Така, че едното е държавната работа, парите на данъкоплатците, другото е на партия „ГЕРБ“, която припознава Цветанов като един от важните за нея хора“, обясни Борисов.

„Винаги съм казвал – ние създадохме ГЕРБ, за да бъдем различни. Дори за съмнение, дори само за морално усещане, че нещо не е така, както ни харесва на нас и на хората, взимаме тези решения. Всички ги обичам, но когато има подобен скандал, трябва да се понесе веднага отговорност. Ние я понесохме на всички нива, по най-тежкия начин“, категоричен беше той.

По думите му е факт, че скандалът е оставил много неприятно впечатление в обществото. „Ние от ГЕРБ понесохме изключително тежък удар. Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко, да ѝ свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от парламента. Нали са гласували два многомандатни избирателни райони. Знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат не го прави, пази си като Корнелия хората. Когато обвиняват някой от БСП, те излизат и викат: Ние сме единни и застават там. Ти правиш точно обратното! Цецка Цачева толкова години в ГЕРБ! Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, има и прошка, ще се докаже с времето дали са били виновни или не“, посочи министър-председателят на България.

Автор: Андреа Драганова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати