Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниела Дариткова: Цветанов иска да печели политически дивиденти с анти-ГЕРБ реторика

Политика

Даниела Дариткова: Цветанов иска да печели политически дивиденти с анти-ГЕРБ реторика

Снимка:

"Модерно е да се говори срещу ГЕРБ, но оставката не е решение", каза още тя

„Стараем се да отговаряме на обществените очаквания и да реализираме действия и политики, които отговарят на настоящите проблеми на хората в условия на здравна, социална и икономическа криза”, заяви в интерю пред БНР Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ, която подчерта, че партията ѝ е спечелила доверието на над 1 млн. души.

„Изборите сме ги спечелили с програмата, със заявените намерения, с лицата на ГЕРБ във всяка една област, да, Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката, организацията, действията на ГЕРБ доскоро, но сега виждаме, че и той, както и повечето партии в настоящия момент, иска да печели политически дивиденти с анти-ГЕРБ реторика. Така че в настоящата ситуация съм изключително озадачена и огорчена от това негово поведение“, каза Дариткова в предаването „Неделя 150“.

Според нея това е опит политическите сили, които нямат парламентарно представителство, да се готвят за следващите избори: „Срещам се с много хора, с представители на бизнеса, и смятам, че голяма част от тях все още подкрепят това, което ГЕРБ прави и направи във времето. Няма от какво да се срамуваме…За тези 10 г. ние променихме България…Търпим политическия негатив в момента, но отговорността изисква България да има работещ парламент, за да може да отговаря на всички предизвикателства на кризата“.

„Не се притесняваме от служебно правителство. Печелили сме няколко пъти в условията на служебно правителство, подавали сме и оставки“, подчерта още Даниела Дариткова.

И изтъкна, че ГЕРБ настоява всички национално отговорни политически сили да се обединят около идеята изборите да бъдат в рамките на редовните – в началото на следващата година.

„В момента е изключително сложно да се справяме с всички бюджетни предизвикателства“, каза тя по повод твърдения на опоненти, че ГЕРБ не подава оставка „заради наличие на милиони за разпределяне“, посочи тя.

Дариткова подчерта, че интензивността на протестите намалява и наред със свестните и отговорните хора, които в началото се включиха в тях, в момента от този протест се опитват да се възползват политически субекти, „които гледат да излъскат имиджа си, за да се представят в друга светлина в контекста на започналата вече предизборна кампания“.

В такава сложна ситуация трябва да се търси консенсус и диалог, смята тя.”Модерно е да се говори срещу ГЕРБ, актуално е да се търси бързо решение, но оставката не е решение, което отговаря на интересите на обществото. Не сме имали властта за самоцел“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

За евентуални бъдещи коалиционни партньори на ГЕРБ може да се говори, едва когато видим програмите на партиите, които имат намерение да участват в следващите избори, допълни Дариткова.  

 


Коментари (3)

След като вашият вожд ви характеризира, разбира се, че ще е анти.
27.09.2020 13:48 / Отговор
Анастас #

Ние от ГЕРБ-СДС не обичаме Предатели и Ренегати.
НО
е време ДеБъйците и Костовашката ДеСеБе-растия да започнат да обикват Цветанов ....

ДА започват похвали и благи думи в:
в Дрисника на ПроКОНПИев
в СЕГА-шника на Газпромската Мутра Дончев
и в МанипулацияПУЛ на Простата Костовачка Стояна ...

Мдааа ...

(литературно газетно информационно)
.
28.09.2020 17:18
ЦВЕТАНОВ-ОЩЕ ЕДИН ОТ СЛЪНЧОГЛЕД ПАРТИИТЕ. ВСИЧКИ ЛИЦА ОТ ПРОТЕСТИТЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ КУРТИЗАНКИ-СМЕНИЛИ ПО 2,3,4 ПАРТИИ-ДОЛНИ РУСОФИЛСКИ ПОДЛОГИ.
С ТАКИВА РУСОФИЛИ, ДЪРЖАВА ТРУДНО СЕ ГРАДИ!
27.09.2020 13:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още