Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниела Дариткова: Вотът на БСП за здравеопазването няма да успее

Политика

Даниела Дариткова: Вотът на БСП за здравеопазването няма да успее

Даниела Дариткова: Вотът на БСП за здравеопазването няма да успее - Tribune.bg
Снимка:

Червените не иска дебат за усъвършенстване на здравния модел, смята председателят на здравната комисия

За първи път опозицията иска вот на недоверие за намерения. Това мнение изрази председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова. Обсъжданията на здравния модел на министър Кирил Ананиев са резултат от това, че парламентът го е задължил да предложи концепция за усъвършенстване на здравната система в страната. Следващата седмица темата ще се обсъди и в ресорната комисия в парламента.

Дариткова е категорична, че „с вота опозицията търси начин да се заяви“. Според нея „червените не иска дебат за усъвършенстване на здравния модел, а искат да дебатират за вота на недоверие“, защото все още не е избран модел, който да се реализира.

Вотът на левицата няма да успее. В противен случай те ще успеят да дестабилизират страната, смята още председателят на здравната комисия в НС.

Българските граждани не трябва да се плашат от реформите, тъй като сегашният модел на здравната система не позволява секторът да се развива. По-качествената медицинска грижа може да се очаква едва след като се намерят решения за финансово стабилизиране на сектор „Здравеопазване“, убедена е Дариткова. Тя се надява здравният министър Кирил Ананиев да получи подкрепа, защото само 6% от българските граждани подкрепят вдигане на здравната вноска, а преобладаващата част от тях искат реформа.

В момента здравната система е финансово стабилна, подчерта д-р Дариткова. НАП е информирал, че ще има преизпълнение на събраните здравни вноски. Единственият недостиг на НЗОК е по отношение на лекарствата за онкоболните и няма драматични проблеми в здравеопазването, каза тя.

Автор:Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети