Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов към БСП: Изложихте на риск българската икономика, редно е да се извините

Политика

Александър Иванов към БСП: Изложихте на риск българската икономика, редно е да се извините

Александър Иванов към БСП: Изложихте на риск българската икономика, редно е да се извините - Tribune.bg
Снимка:

Левицата отказа да се извини, че е подвела българската общественост за извършена подмяна на данни от властта

Данните от официалната статистика отново скараха депутати от ГЕРБ и БСП в парламента. Размяната на взаимни обвинения започна, след като народният представител от ГЕРБ Александър Иванов в декларация от името на групата поиска БСП да се извини от трибуната в пленарна зала за обвиненията си, че правителството е манипулирало данни от НСИ в опит да представи по-добре страната като кандидат за влизане в еврозоната.

Александър Иванов напомни на колегите си от ляво, че на 5 март са публикувани официалните данни и е редно те да поднесат извиненията си за „вредното“ си поведение.

Освен внушенията на социалистите преди влизането на България в еврозоната, той си спомни още действията им относно „сигналите за водата в столицата, такса електромер, липсата на готовност за българското Европредседателство“.

„Изложихте на риск българската икономика, не го правете повече“, призова от трибуната в пленарна зала Александър Иванов.

В отговор червеният депутат проф. Румен Гечев коментира, че изнесеното от БСП е признато за вярно от НСИ.

„НСИ призна, че 3.9 млрд. лв. не са отчетени от 1 януари до 31.12. 2019г. Изведнъж се намериха тези пари. Документите от митниците закъснявали 28 дни, но закъснението не е 28 дни, кой крие документите от митниците към НСИ“, попита риторично социалистът. Той обвини управляващите в „натъкмяване“ на данните, защото изведнъж 950 млн. лв. са отчетени като нови  инвестиции, увеличават се данните за вътрешното потребление, а износът също расте с 1.5 млрд. лв.“, посочи проф. Гечев. Според него това доказва и в цяла България хората са разбрали, „че българската общественост е подведена“, а кметовете на ГЕРБ не са видели 5 нови фабрики, защото „са късогледи“.

„Вие избрахте финансовия екип на Виденов – Димитър Радев за шеф на БНБ , както и шефът на финансовия надзор е от екипа Виденов“, напомни от трибуната червеният депутат. Така Левицата, на практика, отказа да се извини, че е подвела българската общественост за извършена подмяна на данни от властта.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп