Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дърева за БСП на Нинова: И Тодор Живков не си е позволявал такава чистка

Политика

Дърева за БСП на Нинова: И Тодор Живков не си е позволявал такава чистка

Дърева за БСП на Нинова: И Тодор Живков не си е позволявал такава чистка - Tribune.bg
Снимка:

Румен Овчаров има една роля в БСП – на кардинал Ришельо, коментира Велислава Дърева

На последния 50-и конгрес на БСП видяхме безпрецедентна чистка, която дори Тодор Живков не си е позволявал. Това пред bTV журналистът Велислава Дърева. „Цялото интелектуално ядро на националното ръководство просто беше отрязано като с нож, като по заповед. Всъщност, защо – „като“. Това беше целта на конгреса и тя беше постигната“, коментира Дърева.

„Някои казаха, че това е наказателна акция, други я определиха като оздравителна чистка. Ако всеки, който мисли критично, на различна позиция от лидера, или обвиненията, че всички критици са купени от ГЕРБ – това не е здравословно“, каза Дърева. Тя каза, че една от мантрите в БСП е, че всички критици са купени от ГЕРБ. „Което е грозно и е една лъжа“, коментира тя.

След като резултатите за избор на ново ръководство станаха ясни, лидерът на ПЕС Сергей Станишев коментира, че дъщерята на Румен Овчаров – Теодора е имала повече гласове от Велислава Дърева (б.р. първата влиза, втората – не). Журналистката коментира, че не знае в какво е заподозряна, както и че винаги е казвала какво мисли.

„За 4 г. в БСП бяха прокарани много разделителни линии. Националният съвет беше разделен и противопоставен на цялата БСП. Включително и в парламентарната група се получиха разделения“, заяви Дърева и добави, че не познава дъщерята на Румен Овчаров и дори не знае как изглежда.

„Не трябва да се фокусираме върху Теодора Овчарова. Големият проблем е, че на Конгреса никой не се занимаваше с политика. Година и половина БСП не се занимаваше с нищо друго, освен с избора. Изпълнителното бюро ще бъде Корнелия Нинова. Греши, ако си мисли ,че евродепутатите ще се отчитат на килимчето. Те имат свободен мандат, не може да им разпореждаш. Аз не съм толкова важна. Водя битките докрай и не се отказвам“, посочи журналистът.

Тя коментира, че Румен Овчаров има една роля в БСП – на кардинал Ришельо. Това е ролята на сивия кардинал, каза тя.

Понякога питат каква е политиката на БСП, аз се затруднявам, има отговор, който обяснява много неща. 2017 г. Корнелия Нинова каза, че идолът ѝ е Маргарет Тачър. Ще напомня една мисъл Маргарет Тачър, която казва, че социализмът е вреден. Как лидерът на най-голямата опозиционна партия в България, на социалистическата партия, се връзва с тази мисъл, пипита Дърева. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Д-р. Дърева си е останала при бай Тошо. Каква чистка, нали конгресът ги е избрал, а други не. И защо евродепутатите да не водят диалог с БСП, нали са избрани от избирателите на тази партия. Гроздето й е кисело. И Пирински има дъщеря, както и Кутев. Мислят си, че партията и постовете се наследяват.
13.10.2020 09:07 / Отговор
Мишо Иванов никой не казва МЕП да не водят диалог ... четете малко с разбиране д-р Дърева , става въпрос за килимчето .А вероятно знаете какво означава тази метафора ...И това че били избрани на конгреса на БСП - на моля ви се . БСП, а още повече Нинова са символ на лъжата и измамата ...Недейте така , излагате се
13.10.2020 12:41
Др. Нинова, що така? След като Нинова аргументира изхвърлянето на старите кадри с необходимост от подмладяване на ръководните структури, що търси ДС младежът Бригадир Аспарухов в ИБ на БСП???
13.10.2020 13:48 / Отговор
Бриго не е ДС, а разузнавач. Пък и делегатите са си го избрали- умен, интелигентен, завършил елитна езикова гимназия.
13.10.2020 15:14
Боже опази! Тези извадиха и миризливия пуловер, уж да критикува другарката Сланинова
13.10.2020 15:55 / Отговор
Питащ Кисело ли е гроздето?
14.10.2020 20:49 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети