Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Да заменим нападките с истински дебат за бъдещето

Политика

Дариткова: Да заменим нападките с истински дебат за бъдещето

Дариткова: Да заменим нападките с истински дебат за бъдещето - Tribune.bg
Снимка:

„Ако бяхме останали през парламент, цената на хаоса щеше да бъде платена не от президент и лидерите на опозицията, а от всички българските граждани“

„Не протестите са голямото предизвикателство на управляващото мнозинство. Запазването на всеки живот и съхраняването на бизнеса са единственият мотив за работа на настоящия парламент“. Това заяви в словото си при откриването на 11-та сесия на Народното събрание д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя посочи, че последната сесия на 44-тия парламент ще продължи в условията на здравна криза.

„ПГ на ГЕРБ е готова да се вслуша във всеки глас, за да няма хаос и безпътица. Нашият основен противник ще бъде коронавирусът, а нашият основен съюзник – българските граждани“, изтъкна Дариткова.

Тя увери, че ще бъдат подпомогнати българските медици и учители и всички, които рискуват живота си.

„Добре би било в оставалото време да вземем пример от хората, които избраха да спасяват. Да почетем паметта на тези, които изгубиха битката с ковид. Благодаря на всички колеги, които с присъствието си осигуриха нормална работа на парламента. Без тях нямаше да има бюджет 2021, нито правителство, което да предприеме мерки“, обърна се към колегите си в зала д-р Дариткова. Тя напомни, че при откриването на миналата сесия президентът поиска страната да остане без парламент.

„С риск да понесем политически негативи не се поддадохме на натиска и съхранихме възможността страната да взема решения във важен момент. Цената на хаоса щеше да бъде платена не от президент и лидерите на опозицията, а от всички българските граждани. Готови сме да приемем оценката на българските избиратели. Не живеем с чувство на непогрешимост“, заяви Караянчева.

„Кога ще е датата на изборите е важно за тези, които не присъстват тук. Призоваваме преди да се вземе решение за дата на изборите да се даде възможност на институции, партии и граждани да се подготвят за тях“, подчерта в заключение д-р Дариткова. Тя бе категорична, че след изборите изпитанията ще продължат, България има нужда от единство.

„Да заменим нападките с истински дебат за бъдещето. Ще бъдем готови за диалог“, апелира отново д-р Дариткова към залата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети