Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Готови сме на диалог за болничните, ще търсим балансирани решения

Политика

Дариткова: Готови сме на диалог за болничните, ще търсим балансирани решения

Дариткова: Готови сме на диалог за болничните, ще търсим балансирани решения - Tribune.bg
Снимка:

Синдикатите искат среща с премиера Бойко Борисов

„Трябва да се предприемат мерки, които да контролират по някакъв начин темпа на нарастване на ползването на болнични листове, който в последните години се увеличава драстично“. Това заяви Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ, във връзка с постигнатото коалиционно съгласие за това първият ден от болничния лист да е за сметка на работника. Тя изрази готовността на партията да чуе всички мнения по темата, предава БНР.

„Ще чуем мнението на всички ангажирани в тристранния съвет. Готови сме да чуем всички аргументирани мнения и ще търсим балансирани решения. Готови сме на диалог“, каза тя.

Междувременно от двата синдиката съобщиха, че искат спешна среща с премиера Бойко Борисов по повод решението. Това съобщиха на съвместен брифинг президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ – Пламен Димитров и Димитър Манолов. Те заявиха, че не могат да приемат това решение.

„При условие че темата за повишение на минималните пенсии е записана в управленската програма и при условие че постигнахме това споразумение с коалиционните партньори, трябваше да се търси балансирано решение за бюджета на държавното обществено осигуряване. Във връзка с увеличените наистина драматично дни в болнично лечение, взехме това решение, за да може да се получи баланс на сметките по отношение на бюджета на НОИ“, обясни Дариткова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети