Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Имаме готов законопроект за гласуване на лица под карантина или в болница

Политика

Дариткова: Имаме готов законопроект за гласуване на лица под карантина или в болница

Дариткова: Имаме готов законопроект за гласуване на лица под карантина или в болница - Tribune.bg
Снимка:

Темата дали Бойко Борисов ще бъде кандидат на ГЕРБ за президент не се обсъжда в партията

„Имаме готов законопроект, който да даде възможност за гласуване на лицата, поставени под карантина или настанени в болница с коронавирусна инфекция, да гласуват на предстоящите парламентарни избори“, обяви пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. 

Тя изказа надежда в оставащите седмици на парламента да бъде постигнат консенсус с останалите партии, за да могат да се гарантират правата на всички български граждани и да се постигне максимално възможно участие на всички в условията на пандемична обстановка.

Председателката на ПГ на ГЕРБ заяви, че управляващите са готови да изпълнят всички законови ангажименти, за да се проведат коректно организирани и честни избори в страната.

Темата дали Бойко Борисов ще бъде кандидат на ГЕРБ за президент не се обсъжда в партията, категорично заяви Даниела Дариткова и уточни, че в момента усилията на ГЕРБ са насочени към парламентарните избори.

„Трябва да се търсят поводите за диалог и за съвместна работа. Упреците да бъдат отправяни коректно и безпристрастно, за да имат тежест институциите и да бъде демокрацията силна“, коментира тя продължаващата конфронтация между президента и премиера.

С нивото на комуникация, което не е предполагало участието на премиера Бойко Борисов, обясни Дариткова неявяването на министър-председателя в Европейския парламент на изслушването на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права.

По думите ѝ начинът, по който се приема премиерът от лидерите на другите европейски държави е показателен, че той е уважаван и добре приет.

„Нашите политически опоненти и в Европа правят всичко възможно, за да дискредитират България“, посочи тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Какво ...излезе, докато Фигурантът само прави преброяване на помиярите, някои хора през това време гледат и някаква работа да свършат ! Вместо Радев да покани Корнела ,и да внесат те законовите промени, той ги събира да им мери кой по-"лоялен" и по-сервилен към него! Ченгеджийска му работа ! Обикновени Паразити , Сър!
10.01.2021 14:26 / Отговор
АнтиМунчо Не фигурант, а ЧУЧЕЛО, поставено да плаши гаргите и наивните българи, с постоянното си злобно грачене!
10.01.2021 23:36

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети