Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Не е коректно БСП да искат оставката на Горанов

Политика

Дариткова: Не е коректно БСП да искат оставката на Горанов

Дариткова: Не е коректно БСП да искат оставката на Горанов - Tribune.bg
Снимка:

И те са се подписали под взетата по-висока субсидия

Не е коректно БСП да искат оставката на министъра на финансите Владислав Горанов, защото и те са се подписали под взетата по-висока субсидия. Това каза за БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя заяви и че със законодателната промяна, която днес е била приета единодушно в правна комисия, надвзетите средства към партийната субсидия от политическите партии ще бъдат възстановени.

„Факт е, че с изплащането на субсидиите на политическите партии се получи неточно прилагане на разпоредбите на закона. Днес по време на заседанието на правната комисия единодушно приехме промяна в закона, с която се дефинира ясно и точно какви са ангажиментите за изплащането на субсидии, методиката за това, както и какви средства трябва да бъдат възстановени от партиите. Става въпрос за около 14.5 милиона лева. А разходите за изплащането на субсидиите ще бъдат намалени с около 5.5 милиона лева годишно“, обясни Дариткова.

Според Дариткова партиите не са забелязали, че са получили повече средства към субсидията си, защото "никой не е тръгнал да изчислява" и допълни, че критиките на БСП и искането на оставки е некоректно, защото и те са получили субсидия.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ излизането на БСП от парламента е било грешка, която е била отчетена и от техните избиратели на европейските избори.

„Оставката е факт. Оценката е дадена от господин Борисов. Оттук нататък всеки поема своите ангажименти“, посочи тя по повод на оттеглянето на Цветанов от всички постове в ГЕРБ.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети