Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Политиката не е шоу, а сериозен ангажимент, който трябва да се осъзнае от всички

Политика

Дариткова: Политиката не е шоу, а сериозен ангажимент, който трябва да се осъзнае от всички

Дариткова: Политиката не е шоу, а сериозен ангажимент, който трябва да се осъзнае от всички - Tribune.bg

Политиката не е шоу, а сериозен ангажимент към хората, който трябва да се осъзнае от всички участници в нея, заяви на среща с жители на квартал Станевска в Смолян водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова.

Тя припомни, че в краткия живот на 45-ото Народно събрание само ГЕРБ-СДС излезе с пълен състав на правителство, а единственото решение на другите политически сили е било обединението срещу това предложение.

Те се отнесоха формално към ангажиментите си и към доверието, което им е оказал избирателят, затова се наложи в кратки срокове да правим нови избори. Сега отговорността на болшинството е много по-голяма, защото, ако и след тези избори, на новите партии не им хареса резултатът, отново ще саботират работата на парламента“, посочи д-р Дариткова.

Петя Аврамова: Много хора се затрудняват и изпитват притеснение от гласуването с машинаПетя Аврамова: Много хора се затрудняват и изпитват притеснение от гласуването с машина

„Много хора се затрудняват и изпитват притеснение от гласуването с машина, особено в по-малките населени места. В това се уверихме по време на обиколките ни днес в села от община Враца“, коментира водачът на листата на коалицията във Враца Петя Аврамова.

Ние провеждаме разяснителна кампания, като показваме на всеки, който има желание с помощта на таблет как може да гласува на машина. За съжаление не виждам подобна кампания да е организирана от институциите, отговорни за провеждането на изборите в България. Още при обсъждането на промените в Изборния кодекс ние предупредихме, че забраната на хартиената бюлетина е грешка и ще отнеме правото на глас на много български граждани. Мнозинството обаче, желаещо да покаже превъзходството си на всяка цена, не се вслуша в нашите аргументи и прие „на тъмно“ за една нощ тези промени. Те целяха да се харесат на една част от българските граждани, живеещи предимно в големите градове, които обаче и досега имаха избор дали да гласуват на машина или с хартиена бюлетина. Този избор вече го няма, а България и българските граждани не се изчерпват до няколко големи града“, заяви тя.

Росен Желязков: Политик от калибъра на Борисов в България в момента нямаРосен Желязков: Политик от калибъра на Борисов в България в момента няма

„ГЕРБ е единствената партия, която може да осигури устойчово развитие на страната, с успешно минало и гарантирано бъдеще, защото сме с ясна политическа визия. Политик от калибъра на Борисов в България в момента няма“. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област Росен Желязков на срещи в Банско и Разлог с общинските ръководства и предизборните щабове.

Опонентите ни се опитват с т.нар. разкрития, зад които няма реална фактология, да разколебаят поддръжниците ни и периферията, която гласува за нас. Революционерите с метафорите за изчегъртване вече започнаха да говорят, че трябва да има кабинет и не биха отказали подкрепа от ДПС и БСП. Подмяната е с цел да влязат в управлението за сметка на ГЕРБ, без да създадат собствен профил и собствена политическа визия. И до днес не е ясно каква партия са ИТН - лява, дясна или центристка”, посочи Росен Желязков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети