Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Президентът отново начерта разделителни линии

Политика

Дариткова: Президентът отново начерта разделителни линии

Дариткова: Президентът отново начерта разделителни линии - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев направи изказвания в полза на определени политически сили, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ

Президентът отново начерта разделителни линии, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя посочи и че е знаменателно, че президентът Румен Радев е уважил депутатите при стартирането на осмата сесия на Народното събрание. Председателят на ПГ на ГЕРБ прочете декларация от името на парламентарната група.

„Това можеше да бъде добър знак за диалог между институциите в България и за едно начало на утвърждаване на техния авторитет. В тази зала ние се кълнем да спазваме законите и Конституцията на страната“, заяви Дариткова, като подчерта, че депутатите представляват не само избирателите си, но и всички български граждани. Тя посочи и че според конституцията, президентът трябва да е олицетворение на единството на нацията, което обаче не се вижда.

„За съжаление, днес отново видяхме очертаване на разделителни линии. Разделителни линии между тези, които са издигнали президента, и изказвания в полза на определени политически сили“, посочи Дариткова.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ подчерта и че винаги са били готови на диалог.

Тя отговори на държавния глава, че дефицитите на прозрачност трябва да бъдат изчистени и от Президентството.

„И там имаме много примери на непрозрачно изпълнение на функциите на президента“, посочи още д-р Дариткова.

Тя посочи, че през новата парламентарна сесия ГЕРБ ще продължи да изпълнява приоритетите, заложени в началото на управлението.

„За нас властта не е самоцел, а възможност да работим за страната и за нейните граждани“, заяви още Дариткова.

„По време на предстоящата сесия предстои да бъде приет Закона за държавния бюджет, който ще очертае политическата рамка на 2020 г. За народните представители от ГЕРБ основни приоритети на този бюджет ще бъдат образованието, отбраната и сигурността и икономическият растеж“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и посочи, че приоритет остава и повишаването на заплатите.

Тя призова всички народни представители да не превръщат парламента в „поле за предизборна пропаганда“ за предстоящите наесен избори.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Дариткова Тази мутреса и всички останали от ГЕРб са разделителната линия. Наистина трябва да ги изхвърлим от властта. Толкова.некомпетентни и крадливи парламентаристи.не сме имали. А мафиота с джипката неправомерно го кара. Няма ли институции, които да му забранят да шофира, той е стар човек и може да получи инсулт.
04.09.2019 13:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети