Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Държавата оставя бизнеса без компенсации за цената на газа, обяви Николов

Политика

Държавата оставя бизнеса без компенсации за цената на газа, обяви Николов

Държавата оставя бизнеса без компенсации за цената на газа, обяви Николов - Tribune.bg
Снимка:

Държавата няма да подкрепи бизнеса за цената на природен газ, защото у нас неговата цена е по-ниска, отколкото в останалите европейски страни. Това заяви министърът на енергетиката Александър Николов по бТВ.

Той обясни, че България е единствената държава, която управлява собствено газово хранилище. Според него това дава основание за достатъчно конкурентна цена на газа за българския бизнес.

На въпрос колко България може да издържи, ако спрат доставките на природен газ от Русия, Николов припомни, че консумацията на природен газ у нас не е толкова висока и производството на електроенергия не зависи от газа.

По отношение на природния газ министърът на енергетиката каза, че поддържаме добри отношения с Азербайджан, говорим с всички възможни партньори за доставката на втечнен природен газ, за целта има и достатъчно свободни капацитети на терминалите за ВПГ в Гърция и Турция.

Министър Николов заяви, че преговори с „Газпром“ за нов договор ще започнат през втората половина на тази година, но това може да стане само ако няма война.

„Не очаквам да се променят сметките за ток за битовите потребители, когато падне мораториумът върху цените. По-скоро цената на тока няма да скочи след падането на мораториума“, каза Николов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати