Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Държавата отделя повече пари за образование и здравеопазване през 2021 г.

Политика

Държавата отделя повече пари за образование и здравеопазване през 2021 г.

Снимка:

В бюджета за 2021 година е заложен дефицит от 3,9 на сто от БВП

Повече пари за социални разходи, образование и здравеопазване ще похарчи държавата през следващата година решиха депутатите. Парламентът прие на първо четене Държавния бюджет за 2021г.

Преди промените между първо и второ четене премиерът Бойко Борисов предложи увеличаване на субсидиите за отглеждане на дете и включване на нов ред – субсидии за четири деца. Според Борисов временно следва да отпадане подоходния критерий, което означава, че всички семейства с деца без оглед на финансовото им състояние ще получат детски надбавки.

Основната критика към разчетите на бюджета е, че и следващата година със заложени големи социални разходи, повечето от които на калпак.

В бюджета за 2021 година е заложен дефицит от 3,9 на сто от БВП. 4 милиарда и 500 милиона лева е възможният нов дълг, като в края на 2021 г. общата задлъжнялост на страната ни не трябва да надхвърля 31 милиарда и 900 милиона лева.

С Бюджет 2021 се актуализира за трети път и тазгодишният бюджет, като дефицитът се увеличава до повече от пет милиарда лева.

В настоящата рамка са заложени 600 милиона лева буфер, които ще отидат за справяне с коронавируса.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още