Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Държавата ще следи онлайн движението на петрола от танкера до бензиностанцията

Политика

Държавата ще следи онлайн движението на петрола от танкера до бензиностанцията

Снимка:

В петък показват система за наблюдение за преноса на горивото

Държавата ще следи онлайн движението на петрола от танкера до бензиностанцията. Целият процес ще бъде наблюдаван в нов контрабанден център, който ще покаже пред обществото работата си в детайли в петък.

„В петък ще направим съвещание с всички служби - данъчни, митници, ГДБОП, Гранична и морска администрация, прокурорите, депутатите от Комисията за противодействие с контрабандата, защото искаме да покажем какво се прави. Много се упражняваха по темата горива. Извели сме сигналите от „Морска администрация", „Гранична полиция“, цялата акватория на Черно море, Дунав, рафинериите. В петък ще покажем изцяло онлайн наблюдение на всеки един процес от движението на даден танкер до продажбата в дадена бензиностанция, как се контролира от различните служби“, обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на редовното заседание на Министерския съвет.

"За да се елиминира човешкият фактор, всички сигнали са изведени в контрабандния център. По този начин ще покажем какво се прави, за да спрат тези басни, които се говорят. Ще оставя медиите да слушат и да гледат. Ще оставим точка за контакт с всички сигнали, които идват от гражданите", допълни премиерът.

Според Борисов новият контрабанден център ще елиминира човешкия фактор и в борбата със сивия сектор на горива ще има ефект, както при цигарите. В новата структура ще има e-mail за контакт, на който да се подават сигнали.

Борисов обясни, че е въведено 24-часово видеонаблюдение с памет в сървърите, за да може да се направи проверка на движението на горивото при желание.

Автор: Андреа Драганова  
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още